PONTURI PENTRU PARIURI/ Noua Zeelanda – Bahrein pronostic 1

Cele două reprezentante ale Asiei şi Oceaniei cred cu convingere în propriile şanse de a merge la Campionatul Mondial din Africa de Sud şi după prima rundă a barajului hotărâtor. Pe stadionul „Naţional” din Manama, Bahrein şi Noua Zeelandă au încheiat nedecis, 0-0, amânând verdictul final pentru retur. În faţa unui public extrem de entuziast, gazdele s-au aruncat în ofensivă, însă defensiva celor supranumiţi „kiwi” a fost de neclintit. Mai degrabă discreţi în atac, neo-zeelandezi au plecat din start de la premisa de a se întoarce neînvinşi din deplasare. 

Dor de Mondial

Se împlinesc 27 de ani de când Noua Zeelandă nu a mai participat la un Campionat Mondial. Iar acum, „kiwi” se află la numai 90 de minute de o calificare îndelung aşteptată. Ar fi a doua din istorie. Toată suflarea conştientizează importanţa momentului. După şedinţele tehnice, jucătorii sunt obligaţi să revadă secvenţe video cu calificarea la Mondialul din Spania 1982 şi toate sărbătoririle care au urmat. Astfel, acest retur al barajului a devenit o obsesie generală, nu numai printre jucători, ci în întrega Noua Zeelandă. De altfel, toţi fotbaliştii din lot au recunoscut la unison că pentru ei returul cu Bahrein reprezintă cel mai important meci din carieră.

Impotenţi în faţa porţii

Bahrein trăieşte un sentiment de deja vu, însă unul negativ şi chiar de speriat. Doresc cu ardoare să ajungă pentru prima oară în istorie la o fază  finală de Mondial, dar nu reuşesc să îşi regleze problemele ofensive. Bilanţul este mai mult decât îngrijorător. În patru meciuri de baraj disputate acasă în două competiţii preliminare, nu au reuşit să înscrie vreun gol. Cu toate acestea, Bahreinul nu arată ca o echipă disperată după egalul din Manama. Oamenii lui Macala socotesc returul mai mult prin prisma ratărilor din primul meci şi consideră că această calificare li se cuvine. Rămâne de văzut.

Părerea specialistului

VALENTIN ANGHEL

Atenţie la asiatici!

După ce am evoluat o perioadă destul de lungă în campionatul din Insulele Maldive, pot spune că ştiu destul de multe despre fotbalul din această parte a planetei. Mentalitatea şi orgoliul tipic asiaticilor este valabil şi în Bahrein. După egalul din tur, toată lumea este tentată să mizeze pe Noua Zeelandă. Dar ţin să spun că nu le va fi deloc uşor reprezentanţilor Oceaniei în partida de la Wellington. Însă, întreaga Asie este mirată şi de altceva: lipsa Arabiei Saudite de la Mondialul de anul viitor. 

Jucător de urmărit

Shane Edward Smeltz (Noua Zeelandă)

Probabil cel mai bun fotbalist din lotul Noii Zeelande. Atacantul născut la Goppingen, în Germania, şi-a desfăşurat activitatea atât în Noua Zeelandă cât şi în Australia şi, la un moment dat, în Anglia. Este unul dintre realizatorii prolifici ai naţionalei „kiwi” marcând în actualele preliminarii în partidele cu Fidji, Vanuatu şi Noua Caledonie. Atacantul din Noua Zeelandă a promis oficial că va înscrie şi în returul cu Bahrein.

Jucător de urmărit

A’ala Ahmed Hubail (Bahrein)

Este greu de găsit un fotbalist cu adevărat demn de urmărit în naţionala micuţei ţări asiatice. Atacantul lui Al Ahli este unu dintre cei mai talentaţi jucători din Bahrein. Acesta a fost extrem de apreciat la echipele la care a evoluat (Al Gharrafa, Al Kuwait, Umm Salal şi Al Ahli) în primul rând pentru eficacitatea sa. În actualele preliminarii a marcat doar de trei ori, însă goluri extrem de importante. 

DECLARAŢII

„Este incredibil cât de aproape ne aflăm de Campionatul Mondial. Meciul cu Bahrein ne obsedează pe toţi şi va trebui neapărat să îl câştigăm”

Ricki Herbert (selecţioner Noua Zeelandă)

„Ştim că acum presiunea va apăsa pe umerii adversarilor noştri. Noua Zeelandă nu va avea dreptul să greşească în faţa propriului public”

Milan Macala (selecţioner Bahrein)

Parcurs Noua Zeelandă

Fidji 0-2 Noua Zeelandă

Vanuatu 1-2 Noua Zeelandă

Noua Zeelandă 4-1 Vanuatu

Noua Caledonie 1-3 Noua Zeelandă

Noua Zeelandă 3-0 Noua Caledonie

Noua Zeelandă 0-2 Fidji

Bahrein 0-0 Noua Zeelandă (baraj, tur)

Parcurs Bahrein

Oman 0-1 Bahrein

Bahrein 1-0 Japonia

Thailanda 2-3 Bahrein

Bahrein 1-1 Thailanda

Bahrein 1-1 Oman

Japonia 1-0 Bahrein

TURUL V

Bahrein 2-3 Japonia

Qatar 1-1 Bahrein

Bahrein 0-1 Australia

Ouzbekistan 0-1 Bahrein

Japonia 1-0 Bahrein

Bahrein 1-0 Qatar

Australia 2-0 Bahrein

Bahrein 1-0 Ouzbekistan

Bahrein 0-0 Arabia Saudită (tur baraj)

Arabia Saudită 2-2 Bahrein (retur baraj)

Bahrein 0-0 Noua Zeelandă (tur baraj)

Stiri recente

Ce buget are Ministerul Sportului pentru 2023! Anunțul lui Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat că bugetul iniţial al ministerului pe care îl conduce va fi în 2023...