PONTURI PENTRU PARIURI/ Liga I – Etapa a XXVIII-a – toate meciurile

Etapa a XXVIII-a

Vineri 1 mai
Obiective diferite
Unirea – Gloria Bistri ta
Pronostic: 1

Dupa victoria înregistrata etapa trecuta în deplasarea de la Iasi, elevii lui Dan Petrescu abordeaza cu un moral bun meciul cu Gloria Bistrit a, forma tie ce lupta cu disperare pentru a evita retrogradarea. Ialomi tenii sunt obligat i sa obt ina cele trei puncte pentru a ramâne în cursa pentru titlu, în timp ce oaspe tii spera sa ciupeasca macar un egal, rezultat ce ar putea sa le îmbuna easca acel dezastruos -13 din clasamentul adevarului.

Vineri 1 mai
Ultima carte
Steaua – Ot elul Galat i
Pronostic: 1

Fara sa vrea, Gigi a ajuns sa depinda de golurile grecului Kapetanos, un fotbalist pe care l-a luat în derâdere la începutul campionatului. Cu un joc modest, Steaua se târâie prin campionat în sperant a ca va prinde in extremis un loc în edi tia viitoare a Ligii Campionilor. Pentru a putea bea însa un pahar de sampanie alaturi de bogat ii Europei, Gigi&Co trebuie neaparat sa “topeasca” Ot elul în aceasta runda.

Sâmbata 2 mai
Pericol de explozie
Gaz Metan – Rapid
Pronostic: 1

Buturuga mica rastoarna uneori carul mare. Cel put in asa spera suporterii din Medias la partida cu Rapid. Cu buzunarele goale, rapidistii au cam uitat sa joace fotbal în meciurile din deplasare în ultima perioada, iar micut ul brazilian Eric abia asteapta sa-i deraieze pe feroviari din traseul catre cupele europene. Gazdele vor juca cu sufletul un meci de care s-ar putea sa depinda soarta lor în Liga I. De partea cealalta, alb-visinii lupta mai mult din inert ie, pentru suporteri.

Sâmbata 2 mai
Duelul suferin ei
CS Otopeni – Gloria Buzau
Pronostic: 1X

Învinse în runda precedenta, cele doua combatante spera totusi sa ob ina maximum din acest meci. Desi sunt deja virtual retrogradate, ambele echipe se vor agat a cu dint ii de cele trei puncte puse în joc deorece astfel s-ar mai apropia pu in de baremul de 25 puncte pe care trebuie sa îl îndeplineasca pentru a nu porni cu un deficit major de puncte la matineu în sezonul viitor. Gazdele par a avea totusi prima sansa, având un colectiv mai bine sudat.

Sâmbata 2 mai
Joc italian
FC Brasov – Poli Iasi
Pronostic: X

Victoria reusita pe terenul lui FC Vaslui în etapa trecuta a readus trupa lui Razvan Lucescu în ecua tia luptei pentru un loc de cupe europene. Cu toate acestea, “stegarii” ramân niste specialisti ai egalurilor în Liga I. Sosirea sub “Poalelei Tâmpei” a echipei antrenate de italianul Cristiano Bergodi ar putea echivala cu un nou joc tacticizat. În contextul în care Poli Iasi este amenint ata serios cu retrogadarea, un rezultat de egalitate pare cel mai plauzibil.

Sâmbata 2 mai
“Marinarii” se scufunda?!
FC Timisoara – Farul
Pronostic: 1

“Rechinii” nu mai musca pe nimeni în acest sezon. Pustilor promovat i la prima echipa a Farului abia le ies dint i de lapte si par o victima usoara în fat a banat enilor. Esecul usturator în fat a lui Dinamo a stors si bruma de sperant e care mai exista pe litoral în salvarea de la retrogradare. Timisorenii spera sa profite de aceasta situa tie si sa ob ina trei puncte capitale, care, coroborate cu un esec al contracandidatelor, sa îi plaseze în pole-position la titlu.

Sâmbata 2 mai
Derby pentru titlu
Dinamo – CFR Cluj
Pronostic: X2

În ultimele sezoane partidele dintre Dinamo si CFR Cluj au stârnit multe valuri de controverse. Acuzat i de suporteri ca au primit bani de la rivalii de la Steaua în 2007 pentru a îi împiedica pe ardeleni, “câinii” au piedut ultimul meci disputat în “Groapa” împotriva lui CFR Cluj, scor 1-2. Modesta în fat a echipelor din fruntea clasamentului, liderul din Liga I are un meci foarte greu în fa a campionilor en-titre.

Duminica 3 mai
Pentru Porumboiu
FC Arges – FC Vaslui
Pronostic: 1X

Dupa esecul în fat a lui FC Brasov pe teren propriu, echipa patronata de Adrian Porumboiu a pierdut orice sansa de a prinde un loc pe podium la finalul sezonului din Liga I. Vulcanicul finan ator al moldovenilor a anunt at chiar ca va face, în vara, o “cura tenie generala” la echipa, în cazul în care elevii lui Viorel Moldovan nu câstiga Cupa României. De partea cealalta, gazdele continua sa joace un fotbal de calitate, desi patronul lor este la “mititica”.

Duminica 3 mai
Razmerit a între olteni
Pandurii Tg. Jiu – U. Craiova
Pronostic: X2

Atunci când se întâlnesc doua forma ii din Oltenia, scandalul nu poate lipsi din meniul servit microbistilor. Orgoliile locale vor face ca acest meci, aparent neinteresant, sa prinda conota tiile unui derby. Atunci când pe banca tehnica a uneia dintre echipe se afla si excentricul Sorin Cârt u spectacolul pe margine pare garantat din start. Costea&Co par usor favorit i prin prisma valorilor individuale din lot.

Foto: derby-ul etapei – Dinamo – CFR Cluj.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...