PONTURI PENTRU PARIURI – ITALIA/ Goian si Melinte, in Infern

Milan – Palermo pronostic 1

După o perioadă fructuoasă atât în campionat cât şi în Europa, AC Milan a devenit o echipă în adevăratul sens al cuvântului, făcând uitate reproşurile care îi erau adresate neexperimentatului tehnician brazilian Leonardo la începutul sezonului.

Ca urmare a rezultatelor înregistrate, încrederea este la cote mari în rândul jucătorilor, iar declaraţia atacantului Klaas Jan Huntelaar, recent autor al unei duble câştigătoare cu Catania, este sugestivă în acest sens. “Cred că în pofida avansului luat de inter, putem câştiga lo scudetto. Titlul nu se câştigă în luna decembrie, ci în luna mai. Este adevărat că au un avans important asupra noastră, dar avem timp să remontăm. Aşa că de ce să nu încercăm să câştigăm campionatul?”, a spus olandezul pentru canalul de televiziune al clubului lombard, completând: “În Italia fotbalul este mult mai dificil decât în spania, unde echipele nu sunt atât de preocupate de apărare. De aceea mă simt mai confortabil când suntem mai mulţi atacanţi pe teren. Cred că noul sistem de joc al milanului (n.r., 4-2-3-1) mă pune în valoare cel mai bine”. Iar revenirea lui Beckham, în această iarnă, nu va face decât să condimenteze lucrurile, am adăuga noi.

Mătură tot acasă

De fapt, aproape tot. În ultimele cinci meciuri disputate pe san siro, excepţie duelul disputat după închiderea ediţiei cu sampdoria, “rossoneri” au făcut legea. Victorie cu Bologna (1-0), apoi o scăpare cu Bari (0-0), şi trei succese la rând, cu Roma (2-1), Parma (2-0), respectiv cu Cagliari (4-3), o formaţie într-o formă deosebită şi care învingea recent pe Juventus, compromiţându- i grav şansele la titlu. Este clar că Milan apasă pe acceleraţie pe acest final de an şi nu concepe să nu ia toate punctele cu palermo, o formaţie lipsită de orizont în acest moment. sicilienii au intrat în picaj şi acesta a fost şi principalul motiv al demiterii lui Walter Zenga în urmă cu câteva săptămâni. pariorii trebuie să ştie că palermo are cinci eşecuri în deplasare, dintre care ultimele trei au fost consecutive, iar unul a venit chiar pe san siro, 3-5 contra lui inter! De altfel, echipa lui Goian şi Melinte pare damnată pe această arenă, unde a pierdut de fiecare dată în faţa milanului în ultimele două sezoane: 0-3 şi 1-2.

Serie A
Bari – Juventus 2

Două înfrângeri în ultimele patru deplasări. Un bilanţ ruşinos pe care “Bătrâna Doamnă” este chemată să îl lase în urmă cu un succes la Bari. Această inconstanţă juventină a compromis visul recâştigării titlului din mâinile lui Inter. A fost eşecul de la Palermo, 0-2, urmat după două victorii de o altă înfrângere efectiv umilitoare, 0-2 la Cagliari. Fiindcă oricât de în formă ar fi adversarele, asemenea formaţii fac parte dintr-o altă categorie decât Juventus, Milan, Inter sau Roma. Revenind la meciul din această etapă, Bari îşi va vinde pielea scump. Este a 7-a într-un clasament al jocurilor de acasă, având o linie mai mult decât decentă: 4-2-1. Însă deşi vin după 3 victorii la rând, gazdele sunt outsidere pentru că Juve este rănită în orgoliu iar Ferrara va plusa pe cartea atacului.

Serie B
Ancona – Brescia 1

Un duel care trebuia să se dea pentru promovare de ambele părţi a devenit o afacere cu adevărat importantă numai pentru Ancona. Şi asta deoarece “rândunelele” au pierdut treptat contactul cu primele poziţii, inclusiv cele care asigurau intrarea în play-off , fi ind acum înghiţite de anonimatul plutonului. Probabil că patronul Corioni, vorba lui Dănuţ Lupu, a ordonat reducerea turaţiei, o rămânere în Serie B fi ind şi mai puţin costisitoare, şi mai utilă pentru un lot ce mai poate aştepta (24.8 ani media de vârstă). Departe de casă, Brescia nu izbutise decât o victorie în primele şapte deplasări, iar în patru înfrângeri nu marcase de trei ori. Ancona are deja două egaluri în ultimele trei jocuri acasă şi trebuie acum să obţină trei puncte cu o adversară totuşi modestă, în pofida numelui.

Lega Pro 1, grupa B
Portosummaga – Hellas Verona scor corect 0-0

O echipă de care nu aţi auzit probabil niciodată, şi una despre care este imposibil să nu fi auzit. Ele sunt Portosummaga şi Hellas Verona, oponente în acest week-end de, hai să o numim ca pe vremuri, Serie C. Vă iertăm dacă nu cunoaşteţi gazdele, clubul fondat în 1919 neputându-se lăuda cu vreo prezenţă la vârful fotbalului italian. Benefi ciind mai nou de aportul unor jucători exotici (un dominican, un australian, doi brazilieni), Portosummaga vrea să facă pasul în Serie B. Din opt meciuri acasă însă, în jumătate a pierdut puncte cu duiumul (2 eşecuri, 2 remize). Verona este experta remizelor albe în acest sezon, făcând 0-0 în 5 din 8 deplasări. Îndrăzniţi să pariaţi pe scor corect?