Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PONTURI PENTRU PARIURI – GERMANIA/ Duelul contrastelor

Duelul răi contra buni nu este doar un subiect clasic de filme americane. Și în sport, mai ales atunci când este vorba despre o competiție disputată în sistem fiecare cu fiecare se ajunge inevitabil la așa ceva, cu mențiunea că aici răi se traduce prin slabi sau fără valoare. Diferența este că filmele se termină, în proporție covârșitoare, cu happy end pe când la sport finalul fericit depinde de echipa pe care o susți.

Mieluşeii de acasă

Ca orice nou promovată SC Freiburg avea motive să aibă un sezon ezitant. Ceea ce surprinde este însă faptul că are mult mai multe sincope pe teren propriu decât în deplasare. Trupa lui Robin Dutt, antrenorul care în 2007 l-a înlocuit la cârma echipei pe legendarul Volker Finke, managerul cu cel mai lung mandat din Bundesliga (16 ani), are un adevărat record negativ pe Badenova-Stadion: 7 meciuri, o victorie, un egal și 5 înfrângeri. Mai mult, atacantul Mohamadou Idrisou și compania au marcat doar 5 goluri acasă, fiind ultima din cele 18 competitoare la acest capitol.

Impenetrabilii din deplasare

Doar de patru ori a scos portarul lui 1. FC Köln balonul din plasă în cele șapte partide disputate de echipa sa pe terenuri străine. De această performanță este responsabil mai ales antrenorul Zvinimir Soldo (foto), cel care folosește la Köln aceeași tactică care i-a adus titlul cu Dinamo Zagreb. Fostul fundaș din perioada de aur a Croației a reușit în timp record să-i învețe la perfecție pe elevii săi cum să se apere eficient. Die Geißböcke (Berbecii) sunt excelent așezați pentru a-și bloca adversarii, dar atât. Când vine vorba de atac, singura soluție este pasa lungă, la bătaie, poate o ieși ceva. Este adevărat că nu au ieșit decât tot patru goluri, dar având o apărare aproape impermeabilă a fost suficient pentru a strânge nouă puncte.

Bundesliga
Herta BSC Berlin – Bayer Leverkusen 2

Aproape întotdeauna o partidă între prima și ultima clasată are o favorită certă. Nici de această dată lucrurile nu stau diferit, lidera având toate atuurile de partea sa pentru a se impune. Nu este exclus nici ca oaspeții să câștige la scor, ei demonstrând în mai multe rânduri că sunt capabili de așa ceva și că atunci când prind o echipă în genunchi nu au milă. Așa se explică și numărul mare de goluri marcate de către Bayer ca și titlul neoficial de golgheter pe care îl deține Stefan Kießling.

2.Bundesliga
Fortuna Düsseldorf – Rot-Weiß Oberhausen 1, peste 2,5 goluri

În ciuda faptului că alb și roșu sunt culorile ambelor formații nu este vorba despre un război fraticid, cele două cluburi nefiind apropiate nici la figurat dar nici la propriu, sunt aproape 600 de kilometri între Oberhausen și Düsseldorf. Gazdele încearcă să rămână și după etapa a 16-a singura echipă neînvinsă până acum în meciurile disputate pe teren propriu. Pentru a reuși această mică performanță băieții lui Norbert Meier vor trebui să atace și să marcheze fiindcă adversarii de la Rot-Weiß, care au o medie de un gol pe meci în deplasare, vor fi cu siguranță preocupați și de jocul ofensiv. Acest lucru nu poate duce decât la un meci spectaculos spre bucuria celor care vor alege să vadă partida din tribunele ESPRIT arena.

Regionalliga Nord
Herta BSC Berlin II – SV Babensberg 03 pronostic 2

Interesul conducerii clubului din capitala Germaniei pentru ceea ce se întâmplă cu echipa a doua este foarte mic, toate eforturile concentrându-se asupra găsirii unei soluții miraculoase care să permită salvarea de la retrogradare a echipei mari, aflată în acest moment pe ultimul loc în Bundesliga. De degringolada din tabăra gazdelor vor încerca să profite cei de la SV Babensberg 03 pentru a-și consolida deloc întâmplătoarea poziție de lideri la zi în Regionalliga Nord. Oaspeții de la periferia Berlinului au gânduri mari în acest sezon, au atras mai mulți sponsori ceea ce le-a permis, grație bugetului consistent, să construiască o echipă solidă. Rezultatele din ultima vreme au demonstrat că jocul bun și înfrângerea la limită, 0-1, din Cupă, contra lui Bayer Leverkusen nu au fost întâmplătoare.

Citeste mai multe!