PONTURI PENTRU PARIURI – FRANTA/ Derby pentru titlu

Olympique Lyon – Girondins Bordeaux pronostic 1

E deranj mare la Lyon. Soseşte campioana. Echipa care a întrerupt hegemonia lyoneză întinsă pe şapte ani. Sunt multe poliţe de plătit. Dar, nu doar poliţe. pentru că, în Ligue 1, doar cele două luptă cu adevărat pentru titlul de campioană. auxerre pare doar o glumă fără nici un haz în retur, iar potenţialele rivale marseille, monaco şi psg par să nu existe în acest campionat. Lyon şi Bordeaux, un meci cu iz de titlu.

Echilibru în teorie

Teoretic, meciul va fi unul cât se poate de echilibrat, nu neapărat doar prin prisma valorii apropiate a celor două formaţii. Ciudat, dar în acest sezon, Lyon nu străluceşte acasă, iar Bordeaux are obiceiul de a mai şchiopăta în deplasare. asta în acest sezon. pentru că, la general, statistica este de partea lui O.L. cu 21 de victorii, 12 egaluri şi 11 înfrângeri.

Amintiri din hegemonie

Ultima oară când „girondinii” au lovit pe „gerland” a fost în ediţia 2006/2007. alte loturi, alţi antrenori şi 2-1 pentru Bordeaux, după golurile lui Francia şi micoud, respectiv Fred. În afara acestui rezultat, girondins a trebuit să se mai mulţumească doar cu două remize, dar să nu uităm că vorbim despre acea prelungită perioadă de hegemonie lyoneză. Și în anul în care a cucerit titlul, Bordeaux s-a văzut nevoită să plece înfrântă de pe „Gerland”. Meciul a fost la discreţia gazdelor, chiar dacă scorul final (2-1) arată un echilibru. Benzema şi Kallstrom au înscris două goluri în cinci minute, pentru ca spre fi nalul partidei Cavenaghi să reducă din diferenţă.

Ligue 1
Lorient – Auxerre X

Auxerre a demonstrat că iubeşte aerul tare al înălţimilor, chiar dacă în sezonul trecut fugea de retrogradare. La rândul ei, Lorient visează cu ochii deschişi la un loc în Europa League, cât se poate de palpabil sezonul acesta. Invincibilă acasă în actuala stagiune, Lorient vrea să treacă de echipa lui Daniel Niculae, care s-a întors cu două victorii şi două egaluri din şase deplasări. În plus, gazdele au unul dintre cele mai redutabile atacuri din Hexagon, Kevin Gameiro fi ind unul dintre tunarii din Ligue 1. Deasemenea, Lorient este recunoscută ca o formaţie obişnuită să construiască, Gameiro şi Vahirua fi ind maeştrii paselor de gol. În scurta statistică a întâlnirilor domină Auxerre cu două victorii şi două egaluri din cinci întâlniri. Anul trecut oaspeţii s-au impus pe arena „Yves Allainmat” cu un sec 2-0 după golurile lui Jelen şi Pedretti. Pronosticul nostru pentru pariuri este X.

Ligue 1
PSG – Saint Etienne 1

Niciodată nu a fost pace între cele două grupări, indiferent de poziţia ocupată în clasament, într-un moment sau în altul. Din păcate, niciuna dintre cele două nu are un parcurs pozitiv în campionatul actual. Pe „Parc des Princes”, PSG va fi preocupată să deschidă scorul pentru că ASSE a pierdut de fi ecare dată când a primit primul gol. Singura victorie a „verzilor” de la Saint Etienne în Paris este de o dată recentă dacă ţinem cont de faptul că a pierdut de 17 ori pe „Parc des Princes”. În stagiunea 2006/2007, ASSE se impunea cu scorul de 2-0 după golurile lui Perquis şi Ilan. În schimb, anul trecut gazdele s-au impus cu 2-1, prin golurile lui Sakho şi Clement, respectiv Payet. Interesant este şi faptul că ultima întâlnire în care nu s-a înscris nici un gol datează din ediţia 1991/1992.

Ligue 1
Toulouse – Monpellier 2

Oaspeţii au surprins în actuala stagiune, după care au mai redus din cadenţă. Totuşi, locul din clasament le permite să spere la mai mult, chiar la un viitor sezon european. Cele două echipe nu s-au mai întâlnit de cinci ani în Ligue 1, însă deplasările la Toulouse au fost cât se poate de plăcute pentru Montpellier care a obţinut două victorii şi şapte remize. Singura victorie obţinută de Toulouse datează (atenţie!) de 22 de ani. Ultima confruntare de la Toulouse s-a încheiat 2-2, cu două goluri din penalty, iar penultima, disputată acum 11 ani, a însemnat o victorie a oaspeţilor cu 5-2, după ce Toulouse a deschis scorul. Altfel, gazdele vor miza ca de obicei pe geniul lui Andre Pierre Gignac, jucătorul cu cele mai multe şuturi la poartă din Ligue 1.

Stiri recente

Atletico, Lazio, Dortmund şi Barcelona s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Atletico Madrid, Lazio Roma, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor.. Într-un meci...