Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PONTURI PENTRU PARIURI – ANGLIA/ Un meci de totul sau nimic

Arsenal – Liverpool pronostic peste 2,5 goluri

Deşi dispun de loturi garnisite cu jucători talentaţi şi sunt antrenate de două personaje legendare, Liverpool şi Arsenal mai au şanse minime să se încoroneze campioane la finalul acestui sezon. Cormoranii sunt practic dependenţi de Fernando Torres, iar problemele de sănătate ale acestuia îi dau mari bătăi de cap lui Rafa Benitez, care începe să fie contestat din ce în ce mai mult pe Anfield Road. O problemă similară există şi la Arsenal: „tunarii” marchează multe goluri, dar acestea nu sunt opera atacanţilor centrali, ci mai degrabă rodul unui joc colectiv foarte bine pus la punct. Din păcate, Fabregas&co au dezamăgit crunt în derbyuri, iar înfrângerea cu 0-3 pe Emirates contra lui Chelsea a arătat că Arsenal nu prea poate emite pretenţii la titlu în acest an.

Cum totuşi speranţa moare ultima, puştii minune ai lui Wenger vor încerca probabil imposibilul până la finalul sezonului. Meciul cu Liverpool, programat în uvertura etapei, pare a fi unul decisiv pentru viitorul ambelor echipe. În ciuda mizei enorme, spectacolul pare garantat ţinând cont de apetitul ofensiv al celor două formaţii şi de ultimele rezultate directe.

Precedenta confruntare de pe Anfield Road dintre „cormorani” şi „tunari” s-a încheiat cu un fabulos 4-4. Pentru gazde au marcat atunci câte o dublă Benayoun şi Fernando Torres, în timp ce toate golurile londonezilor au fost reuşite de magicianul Arshavin. De altfel, în ultimele 12 confruntări, Arsenal şi Liverpool au marcat ambele de fiecare dată. Mai mult, ultima remiză albă datează din urmă cu fix un deceniu, motiv suficient să ne aşteptăm la o nou întâlnire spectaculoasă, în care golurile vor curge pe bandă rulantă.

FA Cup
Millwall – Staines Town 1

Acest duel din turul II al Cupei Angliei se anunţă unul uşor disproporţionat. Oaspeţii au promovat abia anul trecut în premieră în Conference South, al şaselea eşalon valoric din fotbalul englez, în timp ce Milwall este o formaţie de tradiţie în Albion. Staines Town nu a trecut niciodată de turul II din FA Cup, pe când „leii” se pot lăuda cu o finală în 2004. Deşi au obţinut un surprinzător rezultat de egalitate în meciul tur (1-1), Staines Town va avea mult de furcă la rejucarea partidei şi din cauza fioroşilor ultraşi ai lui Milwall, consideraţi unii dintre cei mai violenţi suporteri din fotbalul mondial. Ca amănunt inedit, am putea preciza că la oaspeţi a mai evoluat dealungul timpului şi celebrul comic Ali G, rezident în acest micuţ oraş britanic.

IFA Premier League
Institute – Glentoran Belfast 2

Campioni în sezonul trecut, oaspeţii nu traversează o perioadă prea fericită. Cu toate astea, formaţia din capitala Irlandei de Nord este încă în coada marii rivale, Linfield. Dacă pe teren prorpiu, Glentoran s-a făcut deseori de râs în acest debut de campionat, pierzând chiar cu 0-6 un meci cu Coleraine, în deplasare campionii en-titre şi-au respectat blazonul şi au o singură înfrângere în ultimele zece etape. Glentoran nu a pierdut de şase ani în faţa lui Institute, timp în care a bifat 11 meciuri fără eşec. Cele două formaţii s-au întâlnit deja în acest sezon, partida terminându-se la egalitate, scor 1-1. Institute a marcat doar opt goluri în zece meciuri pe propria arenă YMCA Grounds şi porneşte cu şansa a doua în faţa lui Glentoran.

Welsh First League
Neath – Airbus 1

Gazdele se află la cel mai bun sezon din istoria clubului. Suporterii lui Neath speră chiar ca favoriţii lor să se lupte pentru titlu. Neath este în grafic momentan. Nu a pierdut niciun meci pe teren prorpiu şi se menţine în plutonul fruntaş deşi are două meciuri mai puţin disputate faţă de principalele contracandidate, Llaneli, tns şi Rhyl. De partea cealaltă, oaspeţii sunt o echipă fără realizări prea mari în fotbalul galez şi care se mulţumesc în fiecare an cu o clasare la jumătatea clasamentului. În precedentele patru confruntări, Neath şi Airbus şi-au împărţit succesele, fiecare formaţie câştigând partidele de pe teren propriu, amintind parcă de vremea reciprocităţilor din Liga lui Mitică.

Citeste mai multe!