Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PONTURI PENTRU PARIURI – ANGLIA/ Examenul maturitatii

Trupa lui Martin Oneill întâlneşte în această rundă pe teren propriu pe Chelsea, liderul la zi din Premier League. Pentru a demonstra că merită un loc printre granzii campionatului, Villa trebuie să treacă peste obstacolul londonez.

Aston Villa – Chelsea 2

Derby în deschidere

Confruntarea dintre Aston Villa şi Chelsea reprezintă uvertura etapei a IX-a şi totodată cel mai interesant meci al rundei. Alături de miliardarii de la Manchester City, gazdele ameninţă în acest sezon supremaţia granzilor, intitulată metaforic „Big Four” (Manchester United-Chelsea- Liverpool-Arsenal). „Leii” lui Martin ONeill au reuşit deja să îşi arate colţii, atunci când au învins într-o manieră categorică pe „Anfield Road”, scor 3-1. Eşecurile nescontate în faţa formaţiilor mai slab cotate au îndepărtat-o însă apoi pe Aston Villa de podium. Carew & Co. se duelează acum cu vicecampioana Chelsea, o trupă foarte solidă sub conducerea lui Carlo Ancelotti. Anul trecut, londonezii au spart gheaţa pe „Villa Park” şi au obţinut prima victorie din ultimele zece confruntări directe. Probabil încă una va veni în week end.

3 favoriţi cerţi

Deşi au „comis-o” runda precedentă pe „Old Trafford”, 2-2 cu Sunderland, „diavolii-roşii” nu concep o păţanie similară în faţa celor de la Bolton Wanderers. Din 2003 încoace, Manchester United s-a impus de fiecare dată lejer contra acestei formaţii, succesele fiind la minimum două goluri diferenţă. O poveste similară este şi duelul dintre Sunderland şi Liverpool. „Cormoranii” au şase victorii consecutive în faţa „pisicilor negre” şi, în plus, nu au primit niciun gol pe „Stadionul Luminii” în ultimele trei sezoane. Spre deosebire de anii trecuţi, Rafa Benitez a imprimat un stil foarte ofensiv echipei sale, iar acest lucru s-ar putea materializa şi în deplasarea de la Sunderland printr-o victorie la scor. Aşa cum anticipam în numărul trecut al revistei, Arsenal a făcut spectacol contra lui Blackburn, scor 6-2, iar istoria s-ar putea repeta contra celor de la Birminghan, o formaţie cu un profil similar oaspeţilor de runda trecută.

FOTO: Portarul lui Chelsea, Petr Cech, ar putea fi un personaj de prim-plan în confruntarea cu atletica trupă a lui Aston Villa.

Ponturi pentru pariuri:

Championship
Nottingham – Newcastle 2

Gazdele, duble câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în urmă cu trei decenii, se confruntă de ceva ani cu mari probleme fi – nanciare, dar fanatismul suporterilor şi talentele descoperite la centrul de juniori îi ajută să compenseze acest dezavantaj. „Pădurarii” au avut un start dezastruos de sezon în Championship, dar s-au pus pe picioare în ultimele trei etape, când au adunat tot atâtea victorii. Pe „City Ground”, un stadion vechi de un secol, soseşte însă în runda a 12-a liderul Newcastle. Deşi au retrogradat din Premier League la finalul sezonului trecut, oaspeţii şi-au păstrat principalele vedete în frunte cu internaţionalul argentinian Fabricio Coloccini şi cu incisivul vârf Alan Smith, fost component al naţionalei Albionului. Newcastle porneşte aşadar ca favorită acest meci.

League One
Leeds – Norwich 1 2

Două echipe care au participat ani buni în Premier League se văd acum în postura ingrată de a evolua în League One, al treilea eşalon valoric din fotbalul englez. Semifi nalişti în Liga Campionilor în 2001, cei de la Leeds sunt neînvinşi în acest sezon şi au un lot net superior celorlalte echipe. O formaţie care se baza în trecut pe jucători din propria pepinieră, Leeds a schimbat acum foaia şi este o grupare cosmopolită, cu fotbalişti de 12 naţionalităţi.

Norwich porneşte astfel cu şansa a doua, dar poate deveni o surpriză. Deşi nu se află în primele locuri ale clasamentului, oaspeţii au avut cel mai bun atac din League One în acest debut de sezon şi şi-au vândut de fi ecare dată scump pielea în deplasare.

IFa Premiership
Linfield – Glentoran Belfast X

Programat în etapa a 14-a, marele derby al fotbalului nord-irlandez se anunţă unul extrem de încins.

Campioni en-titre, oaspeţii speră să rupă lanţul ghinioanelor şi să obţină prima victorie în deplasare în faţa marilor rivali după un deceniu de secetă. Deşi nu au un început prea bun de sezon, gazdele au totuşi de partea lor tradiţia. Echipa protestanţilor din capitala Irlandei de Nord a obţinut 48 de titluri dealungul istoriei, faţă de cele doar 23 ale adversarilor „catolici”. În plus, bilanţul confruntărilor directe după 2000 pe arena „Windsor Park” indică patru victorii pentru Linfield şi 9 rezultate de egalitate. O nouă remiză este aşadar foarte posibilă între cei doi titani ai fotbalului nord-irlandez. 

Citeste mai multe!