Poli Timisoara: Ghinion violet

După ce l-a avut pe Hagi şi s-a luptat să-l aducă la Poli pe Răzvan Lucescu, Marian Iancu speră să cucerească Europa cu fostul secund Valentin Velcea

Marian Iancu nu are noroc. Sau ştiinţa fotbalului. Sau poate nu se pricepe să îşi gestioneze investiţiile. În încercarea de a transforma Politehnica într-o echipă mare, Iancu s-a văzut nevoit să accepte eşecurile unul după altul şi să se consoleze cu mediocritatea.

De la Hagi la Lucescu
Momentul Hagi nu i-a fost suficient pentru a înţelege că performanţa în fotbal înseamnă în primul rînd răbdare. Hagi a fost pentru poli exact ceea ce a însemnat iordănescu pentru giuleşteni. Un fost nume mare, dar predestinat insucceselor. În vara trecută, Marian Iancu a făcut eforturi disperate pentru a-l convinge pe Răzvan Lucescu să descindă pe Bega. Totul s-a terminat cu refuzul politicos al tehnicianului în schimbul unui imens buchet cu flori lăsat pe prispa casei.

Eşecurile lui Cîrţu şi Artimon
Iancu a crezut că se poate şi cu alt nume. L-a instalat antrenor pe Cîrţu, însă Sorinaccio nu a adus pe Bega nici spectacol, nici puncte. A rezistat preţ de 12 etape, după care a abdicat. Iancu a crezut din nou că se poate, dînd credit total unui fost fotbalist timişorean, Alin Artimon, însă şi mandatul acestuia a durat tot cît cel al lui Cîrţu. Apoi, artimon i-a cedat locul lui Rotariu, dar numai pentru o etapă. Frîiele au fost preluate de un alt fost jucător timişorean, apropiat al fotbaliştilor, Valentin Velcea, exact în pragul derby-ului cu CFR. “Nu mă aşteptam să fiu numit atît de repede antrenor principal, dar mă motivează. În viaţă, cînd ai o şansă, trebuie să o fructifici”, a spus Velcea.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni 2 aprilie 2007

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...