PODCAST: Paul Georgescu, despre relația cu David Popovici, educația copiilor prin sport și mental coaching

Campionul mondial Paul Georgescu a povestit în cadrul PODCASTULUI Business Philosophy despre modul cum copiii pot fi educați prin sport.

Paul, care este și deținător a numeroase recorduri în ape libere, a fost invitatul lui Romeo Chiriac la Podcastul Business Philosophy.

El a vorbit despre bucuria și harul lui de a dărui copiilor lecții de viață prin sport. Amintind de prima ștafetă românească de copii pe care a antrenat-o să traverseze Canalul Mânecii. Una din lecțiile de mental coaching predate copiilor a fost metoda tehnicilor de repirație Wim Hof, care i-a ajutat mai ales în perioada COVID-19.

“David Popovici e fanul meu. I-am decernat primul premiu la Gala Alexandrion, când era tânără speranță, avea părul lung pe atunci. E un talent care se naște la două trei sute de ani și un băiat deosebit.

M-a ajutat foarte mult mesajul lui de susținere primit înainte de a traversa Canalul Nordic, m-a remotivat. El era în Peru atunci la CM, dar tot mi-a trimis și o poză și un mesaj personal.

Nu e primul moment când m-a susținut. M-a susțonit și înainte de Europenele lui de la Budapesta. Eu am înotat 100 km la Bazinul de la CSN Lia Manoliu. L-am certat puțin atunci, că era ora 23 și trebuia să doarmă. E important ca în momentele foarte dificile când îți e cineva alături”.

Paul spune că este de două ori mai dificil de traversat Canulul Nordului decât Canalul Mânecii și cum a lovit cu pumnul o meduză uriașă

“Când o să-mi închei cariera de înotător în ape deschise o să fac Canalul Mânecii dus-întors. Lungimea tentaculelor meduzelor din Canalul Nordului atinge 36 m, sunt cele mai mari animale marine din ocean.

Colegul meu Cristi care a stat în picioare pe barcă 11 ore cât am înotat mă avertiza cum să trec pe lângă meduze. Fluiera la ele și ma ghida să făc stânga sau dreapta. Cristi mi-a povestit că m-am intersectat cu o meduză imensă, cu diametrul de 1 m.

Cum m-am băgat la fund și i-am dat un pumn în cap meduzei, dar eu nu îmi amintesc așa ceva. Probabil că din greșeală”.

El a spus că acum mai merge în Gibraltar și speră ca la anul să ajungă în Japonia ca să termine Ocean’s Seven. “Vreau să ajung și în Israel să înot în Marea Galileei, simbolic, ca un semn de recunoștință, să îi mulțumesc lui Dumnezeu”.

Podcastul Business Philosophy este realizat de Clubul Media Business cu sprijinul Aqua Carpatica și bug52.ro.

Stiri recente

Halep lipseşte şi de la turneul de la Madrid, pentru care primise wild card

Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild...