Piquet, amendat cu 885.000 de euro pentru remarcile rasiste și homofobe la adresa lui Hamilton

Nelson Piquet a fost amendat de justiţia braziliană cu aproape 885.000 de euro, pentru remarci rasiste şi homofobe despre Lewis Hamilton.

Piquet a fost amendat de un tribunal brazilian cu 5 milioane de reali (echivalentul a 885.000 de euro) pentru comentariile făcute, în două rânduri, la adresa pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton.

În noiembrie 2021, brazilianul a folosit un termen rasist pentru a se referi la accidentul lui Hamilton cu Max Verstappen (care este logodnicul fiicei sale, Kelly) la Marele Premiu al Marii Britanii.

Apoi, într-un interviu, Piquet a folosit termeni rasişti ​​şi homofobi pentru a descrie înfrângerea lui Hamilton în faţa lui Nico Rosberg în CM al Formulei 1 din 2016.

Procesul împotriva fostului campion brazilian a fost intentat de patru organizaţii pentru drepturile omului, dintre care una pretindea despăgubiri de până la 10 milioane de reali.

Judecătorul şi-a justificat decizia de a impune o amendă de 5 milioane de reali prin „funcţia punitivă a acestei decizii.

Astfel încât, ca societate, să putem scăpa într-o zi de aceste acte dăunătoare rezultate din rasism şi homofobie”.

Stiri recente

Steaua şi Minaur Baia Mare şi-au aflat adversarele din optimile European Cup la handbal masculin

Steaua Bucureşti şi Minaur Baia Mare şi-au aflat, marţi, adversarele din optimile European Cup, după tragerea la sorţi de...