Perfect

0
157

La Piatra Neamt totul a fost ca la carte, iar spectatorii prezenţi pe arena “Ceahlăul” au fost la înălţime, fie că au stat la peluze sau la oficială  Săptămîna trecută provincia a dat o adevărată lecţie Capitalei. Dacă la ultimul meci al echipei naţionale disputat în Bucuresti Cosmin Contra a fost huiduit de propriii suporteri, acum absolut toţi jucătorii au fost ovaţionaţi.

Încă de la încălzire, Mutu şi colegii săi au putut simţi căldura spectatorilor. A început meciul. În tribune se fac valuri. Fiecare pasă este acompaniată de “oleuri”. Tricolorii joacă pentru public. Primul şut pe lîngă poartă. “Nu-i nimic, se mai întîmplă, lasă că dai gol la faza următoare” se aude imediat. Se scandează: “Mutu, Mutu” sau “Roşu, Roşu, Roşu”. Joacă România cu Luxemburg, dar meciul parcă s-ar disputa pe “Stamford Bridge”. Fiecare gol a însemnat un motiv în plus de bucurie pentru cei prezenţi, care şi-au împlinit un vis: au purtat naţionala României spre victorie.

O victorie în faţa unei selecţionate modeste, dar la Piatra Neamţ acest amănunt nu a contat. Fanii au vrut să-i vadă pe Mutu, Marica sau Tamaş, nu pe Seedorf sau Van der Vaart. Pe final, cineva de la tribuna întîi a scăpat un “Zicule, cere�’te afară”, dar totul a fost atît de frumos încît nimeni nu a băgat în seamă. De la selecţioner pînă la ultima rezervă, toţi tricolorii au fost entuziasmaţi de ceea ce li sa întîmplat sub Pietricica. Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Ionuţ Lupescu, Florin Prunea, Teodor Stolojan, Giovanni Becali şi, bineînţeles Gheorghe Ştefan au fost doar o parte dintre personalităţile care au luat loc la tribuna oficială. “Felicitări, ai făcut ceva senzaţional aici.” Aceasta a fost fraza cea mai rostită de VIP -urile prezente în lojele stadionului “Ceahlăul” la meciul cu Luxemburg, iar persoana căreia îi era adresată era primarul din Piatra Neamţ. Totul era perfect, toată lumea mulţumită înainte de startul partidei. În schimb, ceva parcă lipsea. Emoţiile, care i-au cuprins pe suporterii de la tribuna a doua sau de la peluze, nu puteau fi văzute pe chipul nimănui. Doar întîlneam o echipă mică, care, teoretic, ne-ar fi putut pune probleme, dar persoanele de la “oficială” erau prea experimentate. Ştiau că victoria e sigură, doar scorul era necunoscut. “Stadionul oferă tot ce ai nevoie, iar publicul e fantastic. A fost o idee foarte bună să jucăm aici”, se felicitau oficialii Federaţiei Române de Fotbal.

Continuarea in Sportmagazin powered by Kicker de luni 2 aprilie 2007