Patinam pe o gheata subtire

0
178

Marcat mai mereu de acerba rivalitate dintre Steaua şi Miercurea Ciuc, care îmbracă uneori şi forma ultranaţionalismului, hocheiul românesc se zbate să supravieţuiască în faţa problemelor de natură financiară

Naţionala României a participat în urmă cu o lună, la Kiev, la Euro Ice Hockey Challenge, o puternică competiţie care a mai adunat la start multe din echipele de top ale Europei. Tricolorii au pierdut toate cele trei partide disputate împotriva Ucrainei, Kazahstan-ului şi Poloniei, cea mai drastică înfrîngere fiind cea în faţa ţării gazdă (1-11), echipă aflată în primul eşalon mondial. După ce sezonul intern va lua sfîrşit, cel mai probabil la finalul lunii februarie, echipa naţională va intra în febra pregătirii pentru Campionatul Mondial, Divizia I, grupa B. Competiţia va avea loc în perioada 15 – 21 aprilie la Ljubljana, iar elevii lui Daniel Herlea vor înfrunta reprezentativele Sloveniei, Ungariei, Lituaniei, Marii Britanii şi Japoniei.

Reporter: Care este situaţia actuală, v-aţi edificat în privinţa valorii naţionalei după turneul de la Kiev?
Herlea: Echipa are un potenţial bun, avînd în vedere că au lipsit mulţi jucători de bază. Spre exemplu, Timaru este accidentat, iar portarul Radu Viorel, care este poliţist, nu a putut pleca de la serviciu.
Reporter: Nu sînt totuşi cam aceleaşi nume în ultimii ani?
Herlea: Nu cred acest lucru, avem o formaţie echilibrată, în care experienţa veteranilor se completează cu entuziasmul celor tineri.
Reporter: Mulţi juniori aleg însă să evolueze în campionatul Ungariei. Cum vedeţi acest lucru?

 

Continuarea in Sport Magazin powered by kicker numarul 48, care apare pe piata incepand de luni, 15 ianuarie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here