Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi de iarna

Patinaj artistic: Chinezii au dat lovitura la Tokyo

Concursul de perechi de la Campionatul Mondial de patinaj artistic de la Tokyo s-a încheiat miercuri cu victoria a două perechi din China, Xue Shen şi Hongbo Shao devenind noii campioni mondiali la această probă.

Cu o evoluţie excelentă şi foarte sigură atât în programul scurt cât şi în programul liber, chinezii Xue Shen şi Hongbo Shao au câştigat titlul mondial la perechi cu un avans considerabil faţă de urmăritori.

Cei doi au dominat copios întrecere şi au reuşit în final să depăşească bariera celor 200 de puncte reuşind să acumuleze 203,5 puncte, cu peste 15 puncte avans faţă de compatrioţii lor Qian Pang şi Jian Tong.

Plecaţi cu al doilea rezultat în marea finală, germanii Aliona Savcenko şi Robin Szolkowy nu au reuşit să repete evoluţia bună din programul scurt şi au pierdut cele aproape trei puncte şi jumătate avute avans faţă de Pang şi Tong, ei încheind în final competiţia doar pe locul trei, la peste un punct de ocupanţii locului doi.

Pentru prima dată în istoria campionatelor mondiale de patinaj artistic, nici o pereche din Rusia nu a ajuns pe podium, Yuko Kawaguchi şi Alexander Smirnov încheind competiţia pe locul nouă, la aproape 25 de puncte de podium.

Joi dimineaţă, de la ora 4.00, se dispută proba de dans original din cadrul concursului de dans iar de la ora 9.15 va avea loc proba liberă care încheie concursul de individual masculin
 

Citeste mai multe!