Te asteptam si pe retelel sociale

Alte sporturi

Polo / Prima victorie la Mondiale

După surprinzătoarea înfrângere cu Canada din prima rundă, 8-9, selecţionata de polo masculin a României a învins cu 18-4 Noua Zeelandă dar şansele de calificare mai departe sunt minime, echipa noastră având nevoie de o victorie cu Ungaria în ultima rundă.

Certaţi zdravăn de antrenorul Vlad Hagiu (foto) pentru evoluţia din meciul cu Canada din prima etapă a grupelor Mondialului de polo, jucătorii României au dat semne de revenire în jocul cu Noua Zeelandă, partidă pe care au câştigat-o la pas, 18-4.

Cu George Georgescu, Kalman Kadar, Cosmin Radu, Tiberiu Negrean şi căpitanul Florin Bonca în prim plan, echipa României a dominat copios cele patru reprize, cum era şi de aşteptat, şi s-a impus de fiecare dată la un scor concludente, 5-0, 4-1, 5-2 şi 4-1, pentru a-şi adjudeca în final meciul cu 18-4.

Cu toate acestea, înfrângerea cu Canada ar putea costa enorm, echipa noastră fiind obligată acum să învingă în ultima rundă, sâmbătă, Ungaria, campioana olimpică en-titre, pentru a putea spera la o poziţie avantajoasă în lupta pentru sferturile de finală.

La Campionatul Mondial de polo participă 16 formaţii, împărţite în patru grupe a câte patru echipe, prima clasată din fiecare grupă urmând să se califice direct în sferturile de finală în timp ce formaţiile de pe locurile doi şi trei urmând să mai joace câte un meci de baraj cu echipe venite din alte grupe pentru un loc între ultimele opt clasate.

Astfel, dacă încheie grupa D pe locul doi, România va juca pentru calificarea în sferturi cu locul trei din Grupa C, grupă din care fac parte Rusia, Spania, China şi Grecia, dacă încheie pe locul trei va juca cu locul doi din grupa respectivă iar dacă prinde in extremis locul întâi se califică direct în sferturile de finală.

Citeste mai multe!