PARIURI SPORTIVE/ Atentie la Regionalliga – Analiza celor trei serii

0
162

Iată o scurtă caracterizare a celor trei serii din Regionalliga şi a câtorva cluburi

REGIONALLIGA SÃœD

La finalul turului, clasamentul seriei sud este condus de echipa secundă a prim-divizionarei Eintracht Frankfurt, cu două puncte avans şi un meci mai puţin decât locul doi, KSV Hessen Kassel. Interesantă este situaţia dintre locurile 3 şi 8, doar cinci puncte făcând diferenţa între echipele care ocupă acele poziţii.

În această serie evoluează opt echipe satelit ale unor cluburi de 1. Bundesliga sau 2. Bundesliga (Eintracht Frankfurt, Wehen Wiesbaden, FC Nurnberg, Greuther Furth, TSV 1860 Munchen, Karlsruher SC, SC Freiburg), plus echipa a doua a SpVgg Unterhaching, din 3. Liga. Liderul Eintracht Frankfurt II datorează succesele roadelor date de sistemul defensiv gândit de antrenorul Frank Leicht: o singură înfrângere şi doar zece goluri primite în 17 meciuri. Eintracht II şi KSV Hessen Kassel sunt echipele favorite la promovarea în 3. Liga, dar reputaţia lor nu o atinge pe cea a lui SSV Ulm. S

SV Ulm 1846 – Liga actuală: Regionalliga Sud

– Clubul de gimnastică TSG Ulm a fost fondat în 1846, iar de atunci, prin diferite fuziuni şi deschideri de noi secţii, s-a ajuns ca la acest club să fie practicate mai multe sporturi, printre care şi fotbalul.

– A evoluat un sezon în Bundesliga, în 1999/2000. A urmat retrogradarea în 2. Bundesliga, iar de acolo, din cauza problemelor financiare, SSV Ulm a coborât până în liga a cincea. La sfârşitul sezonului 2001/2002 promovează în liga a patra, unde se află şi acum. Din sezonul petrecut în Bundesliga, rămâne în memorie înfrângerea de pe teren propriu cu Bayer Leverkusen, scor 1-9. A fost meciul care a trimis-o pe SSV Ulm să se lupte pentru menţinerea în primul eşalon, obiectiv finalmente ratat în ultima etapă.

– Stadion: Donaustadion, 19500 de locuri

– A terminat turul aproape de mijlocul clasamentului, pe locul şapte, şi pare să fi pierdut contactul cu primul loc, de care o despart 11 puncte. Nici locul doi nu mai este aproape, până acolo Ulm având de recuperat nouă puncte. Mai este însă de disputat un întreg retur, iar surprize pot apărea. Ceva mai accesibil ar fi locul trei, deoarece Ulm are un meci mai puţin jucat decât ocupanta acelei poziţii, iar diferenţa este de doar patru puncte.

– Returul va începe pentru SSV Ulm cu un derby de clasament, împotriva lui 1. FC Heidenheim, actualmente pe locul şase. Din păcate pentru cei din Ulm, o victorie nu le-ar aduce un avantaj enorm, deoarece adversarii au un meci mai puţin jucat decât ei.

REGIONALLIGA NORD

Este mai disputată decât Regionalliga Sud, dar nu atât de galonată precum Regionalliga West. Echipele mai importante sunt Holstein Kiel, 1. FC Magdeburg şi SV Babelsberg 03, ele luptând pentru promovare. Li se alătură Hallescher FC şi SC Wilhelmshaven. În Regionalliga Nord evoluează şase echipe “satelit”, cinci dintre ele aparţinând unor cluburi de Bundesliga (Hannover 96, VfL Wolfsburg, Hamburger SV, Hertha Berlin şi Energie Cottbus). Pe lângă echipele enumerate anterior, în această serie mai evoluează un nume destul de important al fotbalului german, Chemnitzer FC, echipă pe la care a trecut şi Michael Ballack. Energie Cottbus II, echipa de pe ultimul loc, poate fi o aducătoare de noroc pentru pariori, deoarece se află pe o continuă pantă descendentă. Sezonul trecut a încasat 16 înfrângeri, a terminat pe locul 14 şi a retrogradat, iar în sezonul acesta are deja 13 înfrângeri în 18 meciuri, strângând doar 7 puncte. În plus, echipa din Cottbus are cea mai slabă apărare a turului de campionat, primind 34 de goluri. Pe 21 februarie 2009, Regionalliga Nord a început returul cu derbyul primelor două clasate, Holstein Kiel (40 de puncte) şi 1. FC Magdeburg (39 de puncte), pe “Holstein-Stadion” din Kiel. În tur, 1. FC Magdeburg a câştigat cu 2-0, dar Kiel şi-a revenit pe parcurs şi a ocupat în majoritatea etapelor o poziţie mai înaltă decât rivala. O victorie în retur ar duce-o pe Kiel la patru puncte de Magdeburg, dar aceasta nu i-ar asigura şi supremaţia. Holstein a mai avut un avantaj de cinci puncte în faţa lui Magdeburg şi iată, în momentul de faţă cele două echipe sunt despărţite de doar un punct.

1. FC Magdeburg – Liga actuală: Regionalliga Nord

– Fondat la 22 decembrie 1965

– Stadion: Stadion Magdeburg, 22750 de locuri pe scaune şi 4500 de locuri în picioare

– La finalul turului ocupă locul al doilea, la un punct în spatele liderului Holstein Kiel, alături de care a obţinut cele mai multe victorii din serie, 12.

– La 1. FC Magdeburg evoluează şi un român, Cătălin Răcănel. Mijlocaşul în vârstă de 32 de ani a intrat de 16 ori în joc, acumulând 1364 de minute pe teren şi marcând un gol. Este un bun jucător de echipă, dând cinci pase decisive.

Holstein Kiel – Liga actuală: Regionalliga Nord

– Fondat la 7 octombrie 1900

– Campioană a Germaniei în 1912

– Stadion: Holstein-Stadion, 12000 de locuri

– Se află pe prima poziţie după desfăşurarea turului, dar distanţa până la locul patru este de doar două puncte. Are “dezavantajul” de a proveni din acelaşi oraş cu THW Kiel, de 14 ori campioană a Germaniei la handbal şi câştigătoare a EHF Champions League. Atenţia fanilor şi a investitorilor din Kiel se îndreaptă spre echipa de handbal, fotbalul fi ind mai puţin important. Cu toate acestea, echipa de fotbal reuşeşte să facă performanţă, fi ind lider al clasamentului în aproape întreg turul.

SV Babelsberg 03 – Liga actuală: Regionalliga Nord

– Fondat în 1903

– Stadion: Karl-Liebknecht- Stadion, 10499 de locuri

– Are cea mai bună apărare din serie, doar opt goluri primite în 18 etape şi, după cum arată situaţia în prezent, speră să promoveze. Marchează puţine goluri (doar 20 în 18 meciuri), dar defensiva bună îi permite să acumuleze puncte, aşa că SV Babelsberg ocupă locul al patrulea după disputarea turului, la cinci puncte de lider. -În ultimii ani, SV Babelsberg a fost o aşa-numită echipă “yo-yo”, adică a alternat promovările cu retrogradările. În ultimele 17 sezoane, Babelsberg a activat în şase ligi diferite, cea mai înaltă fi ind 2. Bundesliga, în 2001/2002.

REGIONALLIGA WEST

Este seria cea mai încărcată cu istorie a Regionalligii. În Regionalliga West participă echipe care vor să arate că merită să fi e într-o ligă superioară, precum Rot-Weiss Essen sau Preußen Munster. Tot aici, chiar dacă se dispută între echipele secunde, există derbyul Bazinului Ruhr, poate chiar al Germaniei, Schalke 04 Gelsenkirchen – Borussia Dortmund. În Regionalliga West evoluează opt echipe “satelit”, şase fi ind ale unor cluburi din Bundesliga (Borussia Dortmund, Schalke 04 Gelsenkirchen, Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach, VfL Bochum). Această serie este foarte echilibrată între poziţiile 3 şi 10 ale clasamentului, unde diferenţa dintre echipe este de doar şase puncte.

Rot-Weiss Essen – Liga actuală: Regionalliga West

– Fondat la 1 februarie 1907

– Campioană a Germaniei de Vest în 1952 şi în 1955

– Stadion: Georg-Melches-Stadion, 22500 de locuri (dintre care doar 4000 pe scaune)

– Îşi dispută meciurile de acasă, în medie, în faţa a 8000 de spectatori. Atmosfera de pe Georg- Melches-Stadion este un aliat al gazdelor, care îşi poate spune cuvântul în faţa tuturor vizitatorilor, dar în special în faţa echipelor mici şi neexperimentate, din Regionalliga.

– Deşi a început bine turul, pe final, Rot-Weiss a clacat neaşteptat, pierzând cinci puncte în ultimele două meciuri. A pierdut cu Borussia Dortmund II, contracandidată la promovare, scor 3-4, şi a remizat cu Sportfreunde Lotte, scor 1-1. Dezamăgirea este mare, mai ales că ambele partide s-au jucat în Essen, acolo unde Rot-Weiss ceda destul de greu. Până la primul loc, ocupat de 1. FC Kaiserslautern II, este deja o diferenţă de 11 puncte.

– Rot-Weiss Essen are un atac foarte bun, marcând 38 de goluri în 18 etape. Cel mai galonat nume din atacul echipei este Sascha Molders, venit la începutul sezonului de la MSV Duisburg, pentru care evoluase un an în Bundesliga. În rest, clubul din Essen promovează tinerii jucători, din cei 27 de fotbalişti care formează lotul principal, 15 venind din propria pepinieră.

Preußen Munster – Liga actuală: Regionalliga West

– Fondat la 30 aprilie 1906 – Campioană a Westfaliei în 1914 şi 1921

– Stadion: Preußenstadion, 15050 locuri

– Club fondator al Bundesligii, în 1963, dar fără un palmares important. Momentele de glorie ale Preußen Munster au dispărut spre sfârşitul anilor 1960, iar de atunci aşteptările au fost întotdeauna înalte. Numai că echipa nu a reuşit să le facă pe plac fanilor, zbătându-se prin ligile inferioare ale Germaniei. Sezonul actual este o oportunitate de a promova în 3. Liga pentru Preußen Munster. – După ce a disputat primele 18 meciuri, Preußen Munster este pe poziţia a cincea a clasamentului, cu 28 de puncte, şi “îi sufl ă în ceafă” lui Rot-Weiss Essen. În prima etapă a returului, Preußen Munster se va deplasa la liderul 1. FC Kaiserslautern II, meciul anunţându- se greu pentru oaspeţi, deoarece adversarii au cea mai bună defensivă din ligă, primind doar 13 goluri până acum. Toate cluburile enumerate anterior merită să fi e urmărite din momentul începerii returului Regionalligii, pe 21 februarie 2009. Chiar dacă multe s-au distanţat de locurile promovabile, aceste echipe au ca obiectiv accederea, cât mai curând, în 3. Liga. După desfăşurarea turului, cele mai mari şanse la promovare le au SV Babelsberg 03, Holstein Kiel şi 1. FC Magdeburg. Şanse mai mici au SSV Ulm, Rot-Weiss Essen şi Preußen Munster, dar aceasta nu înseamnă că ele vor ceda lupta, mai ales că aşteptările fanilor şi ale comunităţilor locale sunt ridicate. Ba chiar la Munster se aşteaptă cu nerăbdare o promovare, dacă nu la fi nele acestui sezon, atunci din 2010, deoarece arena “Preußenstadion” se afl ă în lucrări de renovare, iar dacă se vor găsi fondurile necesare, va începe construcţia unui stadion modern.

În concluzie, dacă sunteţi interesat de pariurile sportive, păstraţi un ochi aruncat asupra Regionalligii, deoarece pot apărea multe oportunităţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here