Olanda – Argentina, în sferturile Cupei Mondiale 2022! Ce spun cei doi selecționeri despre marele meci

Ţările de Jos – Argentina se joacă vineri, 9 decembrie, de la ora 21:00, în direct pe TVR 1, în sferturile Cupei Mondiale din Qatar.

Louis van Gaal, selecționerul olandez, a vorbit despre două partide jucate în trecut de cele două reprezentative și la cum a evoluat fotbalul între timp.

„Nu se mai joacă fotbal ca în 1998 sau 1978. Era un joc mai deschis, acum nu mai este. Asta e realitatea. Dar încă mai e posibil să existe momente decisive, de care lumea îşi aminteşte peste ani, ca golul lui Bergkamp din 1998. De golul acela lumea îşi va aduce aminte pentru totdeauna.

Fotbalul evolează şi nu mai poţi să joci acelaşi fotbal ofensiv de acum 20 de ani. Am fost criticat că spun asta, dar fotbalul a evoluat în această direcţie. Nu mă rezum doar la apărare. Presăm, împingem jocul”, a spus Louis van Gaal, potrivit Agerpres, despre meciul cu Argentina de la Cupa Mondială.

Olanda – Argentina, în sferturile Cupei Mondiale 2022! Ce spun cei doi selecționeri despre marele meci

Lionel Scaloni, selecționerul Argentinei, a declarat: „Ce spune Van Gaal nu este o descoperire. Olanda este o echipă foarte echilibrată. Atacă toţi şi se apără toţi. Acum nişte ani, te puteai gândi să ai cinci jucători care nu fac decât să atace. Astăzi fotbalul e diferit. Dar meciul de mâine va fi foarte frumos.

Vom vedea ce vor face. Suntem obişnuiţi ca adversarii noştri să vină cu lucruri diferite. Uneori ne confruntăm cu marcajul individual asupra lui Messi. Poate că şi noi vom face nişte schimbări.

Le-am spus oamenilor să se bucure de meci, de echipa lor. Vom da totul pentru ţara noastră. Sper că rezultatul ne va face fericiţi”.

Stiri recente

Olympique Marseille și AS Roma, în semifinalele Europa League

Olympique Marseille s-a calificat în semifinalele Ligii Europa după ce a dispus la lovituri de departajare de formaţia portugheză...