Te asteptam si pe retelel sociale

Poveşti

Ocolul Pământului a fost făcut pe bicicletă în 78 de zile de Mark Beaumont

Ciclistul Mark Beaumont (Scoția) a terminat la Paris Ocolul lumii pe bicicletă în 78 de zile, în 78 de zile, 14 ore şi 14 minute , potrivit Guinness Book of Records.

Beaumont (34 de ani), care a plecat de la Paris pe 2 iulie, a sosit luni seara, la ora 17.00 GMT (20.00, ora României), la Arcul de Triumf, o oră de vârf, pe ploaie.

”Am depăşit tot ceea ce am făcut deja, fizic şi mental. Au fost, fără îndoială, cele mai lungi două luni şi jumătate din viaţa mea. Este un vis devenit realitate”, a comentat ciclistul, primit la sosire de mamă, soţia şi cele două fiice ale sale, dar şi de aproximativ 50 de susţinători.

Mark Beaumont a mai făcut un tur al lumii pe bicicletă – în 195 de zile – în 2008.

Precedentul record al turului lumii pe bicicletă era deţinut, din 2015, de către neozeelandezul Andrew Nicholson – cu 123 de zile.

În romanul ”Ocolul Pământului în optzeci de zile” („Le Tour du monde en 80 jours”) al lui Jules Verne, Phileas Fogg îşi termină periplul în 80 de zile, cu trenul, vaporul şi balonul.

Mark Beaumont a traversat oceanele Atlantic şi Pacific în avion, însă şi-a făcut restul călătoriei doar prin forţa picioarelor.

Sportivul a pedalat 16 ore pe zi şi a parcurs 29.000 de kilometri.

Citeste mai multe!