Nu se vor favoriti

Fără Zicu, Stoican şi, probabil, fără Pulhac, Dinamo va încerca să facă marele pas în grupele Ligii campionilor. În pofida rezultatului promiţător din prima rundă, 1-1 la Roma, returul se anunţă a fi unul cu adevărat infernal

Egalul obţinut pe terenul lui Lazio îi postează pe dinamovişti în postura de favoriţi la califi carea în grupele Champions League. Dar, doar pe hîrtie. Rednic are infirmeria plină iar Lazio se prezintă în Şoseaua Ştefan cel Mare cu orgoliul rănit. Italienii nu se pot împăca deloc cu ideea eliminării în faţa unei echipe româneşti considerate mult mai slabă. Iar, după duşul glacial primit de la Dacia Mioveni, Dinamo a realizat că lucrurile nu sînt deloc simple nici măcar în campionat. Important însă este faptul că jucătorii lui Rednic nu şi-au atîrnat de crampoane povara posturii de favorit. “Putem obţine calificarea. Simţim, credem şi respirăm pentru asta. Dar nu sîntem favoriţi, iar meciul va fi mult mai greu decît cel de la Roma, pentru ca acum se joacă o calificare”, susţine Florin Bratu. “Ce favoriţi? Nici nu ne gîndim la ce a fost în tur şi vom trata meciul ca şi cum ar fi prima manşă. Partida cu Lazio este cea mai importantă din întreaga mea carieră”, l-a completat Andrei Mărgăritescu. “La un astfel de meci nu se poate vorbi despre o echipă favorită”, a spus şi Cristi Pulhac.

Decimaţi

Rednic se teme de acest meci nu doar privind prin prisma valorii adversarului. Ianis Zicu va vedea partida din scaunul cu rotile. Flavius Stoican e rupt. Cristi Pulhac a scăpat de ghips, strînge din dinţi, dar e greu de crezut că va evolua şi, dacă o va face, nu va fi la capacitate maximă. Colac peste pupăză, Mărgăritescu are probleme cu o măsea.

Se sparge gaşca?

La Dinamo lucrurile n-au scăpat de sub control, dar nici linişte nu e. Pregătirile au arătat o echipă solidă, iar Mircea Rednic se declara mai mult decît mulţumit de abundenţa de nume sonore din cadrul lotului. Borcea a ţinut jucătorii cu dinţii şi a bifat aproape întreaga listă de transferuri pe care “Puriul” i-a pus-o în faţă. Din păcate pentru “spartani”, începutul de sezon a arătat o altfel de echipă. Dinamo n-a defi lat aşa cum se aştepta toată lumea. Mai mult, meciurile de acasă în faţa unor adversari mult mai slab cotaţi s-au dovedit a fi un adevărat calvar. Returul cu Lazio poate însemna sfîrşitul unei epoci abia începute. Deşi Dinamo a avut în mînă meciul de la Roma, returul nu pare unul simplu. Iar ratarea califi cării în grupele Ligii Campionilor ar putea duce la spargerea găştii. Motivul este cît se poate de simplu. Liga aducea bani care umpleau găurile bugetare din visteria clubului. Primul care ar putea pleca este chiar “salvatorul” Bogdan Lobonţ, ale cărui prestaţii de excepţie au atras atenţia multor cluburi din străinătate. Nici în celelalte compartimente nu este chiar linişte. Pulhac şi Radu Ştefan sînt ochiţi mai demult, iar din atacul “letal” Claudiu Niculescu şi Dănciulescu au toate şansele să dispară.

Vor calificare prin joc

Scandările rasiste ale tifossilor italieni la adresa dinamovistului Blay au lansat o adevărată furtună. Dar care s-a dovedit a fi într-un pahar cu apă. UEFA a ameninţat cu excluderea lui Lazio din competiţie însă a aşteptat raportul observatorului. Afl at în Comitetul de Judecată de la UEFA, Ionuţ Lupescu a anunţat că are informaţii cum că în raportul observatorului n-ar exista nimic notat legat de scandări rasiste. Iar de incidentele petrecute în afara arenei nu răspunde clubul roman. Din acest motiv Dinamo nu a făcut nici un memoriu la UEFA care ar fi însemnat doar o cheltuială inutilă. În schimb, Mircea Rednic a explicat că nici nu concepe o califi care prin excluderea italienilor. “Eu vreau să ne califi căm prin joc! Mă deranja enorm să cîştig la masa verde. Dacă se întîmpla aşa, probabil că făceam eu memoriu să nu-i suspende”, a declarat “Puriul”.


Sport Magazin numarul 74 (27 august – 2 septembrie 2007)

Stiri recente

Perfecționism în gimnastică, cu Andrei Muntean – Podcast Business Philosophy

https://www.youtube.com/watch?v=wKRFlSE85Kk&t=2659s Podcastul Business Philosophy l-a avut ca invitat pe Andrei Muntean, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la...