Te asteptam si pe retelel sociale

Editorial

Nu mai pariați pe Simona Halep! Transfer ilegal de imagine și infracțiune

Ați fost momiți vreodată să pariați la anumite case de pariuri după ce ați văzut imaginea Simonei Halep folosită de respectiva companie? Dacă da, atunci trebuie să aflați că acest lucru este ilegal. Una dintre cele mai întâlnite practici de asociere cu imaginea Simonei se înregistrează pe platformele de socializare ale caselor de pariuri din România, sub forma unui mesaj de încurajare, la care se alătură numele respectivei companii.

suni

(Foto: pagina de Facebook Unibet)

Potrivit Codului Civil, orice persoană are dreptul la propria imagine, iar în exercitarea acestui drept aceasta poate să interzică sau să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Potrivit legislaţiei drepturilor de autor, utilizarea portretului necesită consimţământul Simonei Halep. Publicarea neautorizată a unei fotografii va constitui o încălcare a prevederilor legii privind dreptul de autor. Procedeul prin care unele companii s-au folosit de performanţele Simonei se numeşte transfer de imagine. Iar câteva din casele de pariuri din România se folosesc pe pagina de Facebook de imaginea Simonei Halep, prin această metodă. O procedură ilegală, dealtfel. Iar folosire abuzivă a imaginii Simonei în scopuri comerciale poate fi considera a fi delict. Iar acest lucru se poate sancționa cu închisoarea (minimum două luni – maximum șapte ani) și cu amendă de la 200.000 de lei la 10 milioane de lei, dacă fapta nu constitue o infracțiune mai gravă.

După ce Simona a urcat pe culmile succesului,  mai întâi a apărut o specie (sau subspecie?) aparte de „fani” și din media care îi desființează aproape fiecare gest și o pun la zid la orice înfrângere.

Acum, s-a ajuns ca imaginea ei să fie folosită ilegal de casele de pariuri. De aceea și îndemnul din titlu de a nu mai paria pe Simona. Care poate reprezenta o soluție de rezolvare a acestei ilegalități, având în vedere că nu sunt avantajate decât casele de pariuri respective.

(de Romeo Chiriac)

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: