Nonconformistul Magath

Ca jucător, Felix Magath a fost un perfecţionist. Din acest motiv, atunci cînd ceva l-a nemulţumit, a luat imediat atitudine. Ca antrenor, Magath a rămas acelaşi tip care spune lucrurilor pe nume, indiferent dacă are sau nu de cîştigat de pe urma afirmaţiilor sale. Destinul a făcut ca fostul mare jucător, cîştigător al Cupei Campionilor cu Hamburger SV în 1983, să ajungă unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni ai fotbalului modern. într-un interviu nonconformist acordat revistei Sportmagazin kicker, Felix Magath radiografiază un fenomen drag lui, dar care şi-a pierdut din strălucire în ultimii ani, devenind o tot mai mare afacere.

kicker: Domnule Magath, cu cîteva zile înainte de tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale UEFA Champions League aţi spus că Bayern Munchen va juca împotriva celor de la Real Madrid. Iată că aşa s-a întîmplat!
Felix Magath: A fost, pur şi simplu, o premoniţie. Noi ne bucurăm că vom întîlni marele Real Madrid.

kicker: Cum vedeţi şansele echipei antrenate de dumneavoastră?
Magath: Destul de mari. Sigur, ne vom confrunta cu o echipă puternică, dar Bayern nu este cu nimic mai prejos.

kicker: Care ar fi bilanţul lui Felix Magath pentru anul 2006?
Magath: Ca antrenor, trăiesc din iunie pîna în iulie. La fel gîndeam şi pe vremea cînd eram jucător. Totuşi, vreau să vă spun că 2006 a fost, din punctul meu de vedere, un an reuşit. Am cîştigat, pentru a doua oară consecutiv, eventul cu Bayern Munchen. Nu ne-am putut însă bucura prea tare pentru că, în primăvară, am fost eliminaţi de AC Milan din Liga Campionilor.

kicker: Să înţelegem că vi se pare nedrept faptul că eliminarea din UEFA Champions League a fost mai discutată decît cîştigarea titlului şi a Cupei Germaniei?
Magath: Nu trăiesc în trecut! în fotbal nu interesează pe nimeni ce am făcut acum două luni sau acum 29 de ani!

“Vom ajunge departe în Champions League”

kicker: Ce v-a supărat mai mult? Critica din partea opiniei publice sau atitudinea conducerii clubului?
Magath: După ce am pierdut cu AC Milan, situaţia era următoarea: Nimeni nu ar fi acceptat altceva decît cîştigarea eventului! De fapt, chiar şi conducerea clubului considera, deja din ianuarie, că va fi doar o formalitate să cucerim ambele trofee.

kicker: Pe bună dreptate. Bayern avea atunci 10 puncte avans în Bundesliga, iar în Cupă urma semifinala cu FC St. Pauli, din Liga a III-a.
Magath: A fost odată, nu de mult, un meci în care AC Milan conducea la pauză cu 3-0. Trofeul UEFA Chapions League a fost cîştigat însă de Liverpool! Se pot întîmpla multe în fotbal!

kicker: Din acest motiv, sportul rege este atît de iubit şi plin de surprize.
Magath: Exact. în plus, cea mai mare greşeală în acest sport este să crezi că ai cîştigat înainte ca arbitrul să fluiere sfîrşitul meciului.

kicker: După turul campionatului în Bundesliga, toată lumea este fascinată de cum joacă liderul Werder Bremen şi se miră de ce Bayern a evoluat atît de modest pînă acum. Cum comentaţi aceste afirmaţii?

Continuarea in Sport Magazin powered by kicker numarul 48, care apare pe piata incepand de luni, 15 ianuarie.

Stiri recente

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei, dintre Panathinaikos şi Aris FC, care va avea loc în data de...