Naționalele României nu vor disputa niciun fel de meci cu selecţionate ale Rusiei

FRF anunţă că echipele României nu vor disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecţionate din Rusia, decizia fiind luată de Comitetul Executiv.

“În şedinţa Comitetului Executiv de azi, 29 septembrie 2023, a fost dezbătută şi decizia UEFA de a reprimi selecţionatele U17 ale Rusiei, feminin şi masculin, în competiţiile UEFA”, se arată pe site-ul FRF.

Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naţionale U17 ale Federaţiei Ruse, administraţia FRF face următoarele precizări:

Federaţia Română de Fotbal înţelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA şi este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acţiunilor nesăbuite ale autorităţilor unui stat.

În acelaşi timp FRF consideră că fotbalul şi sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituţionale şi economice care au transformat Europa într-un spaţiu al păcii, al libertăţii şi al prosperităţii economice.

În consecinţă, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancţiunilor afirmate de instituţiile europene şi naţionale şi nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecţionate ale Federaţiei Ruse.

FRF aşteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiţiei va respecta poziţia fiecărei federaţii naţionale”.

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...