MotoGP: Victorie pentru Rossi la Jerez

Deşi a avut o evoluţie destul de slabă în calificări şi antrenamente, Valentino Rossi a dovedit că rămâne rege la Jerez după victoria din cursa de la moto gp.

Etapa a doua a campionatului mondial de motociclism viteză de la clasa moto gp a fost câştigată duminică la Jerez de italianul Valentino Rossi, de la Yamaha, după o cursă personală excelentă.

Il Dottore a fost urmat în clasament de spaniolul Dani Pedrosa, de la Honda, şi coechipierul său de la Yamaha, americanul Colin Edwards, în timp ce americanul Nicky Hayden, campionul mondial en-titre, a încheiat doar pe locul şapte el continuând să dezamăgească.

Valetino Rossi urcă pe primul loc în clasamentul general cu 45 de puncte, urmat de Dani Pedrosa cu 36 de puncte şi australianul Casey Stoner, învingătorul din Qatar, care are tot 36 de puncte.

La clasa intermediară, 250 cc, spaniolul Jorge Lorenzo s-a impus după o luptă dură cu compatriotul său Alvaro Bautista şi italianul Andrea Dovizioso. Lorenzo este lider şi în clasamentul general câştigând şi cursa din Qatar, urmat de Alex De Angelis, Hector Barbera, Andrea Dovizioso, Alvaro Bautista şi Thomas Luthi.