Ioan Sdrobis: Mie mila de tinerii antrenori

Spumos. Doar aşa poate fi un interviu cu Ioan Sdrobiş. Printre altele, tehnicianul Jiului nu se fereşte să arate cu degetul către noua generaţie de antrenori care sare peste perioada de ucenicie şi compară Cupa UEFA cu Divizia B. 

Reporter: Domnule sdrobiş, care este obiectivul actual al Jiului?
Ioan Sdrobiş: Clasamentul arată urît de tot cu numai 14 puncte în dreptul nostru. obiectivul este să îndeplinim baremul şi, în paralel, să reaşezăm o echipă cu dorinţă de repromovare.

Reporter: A fost Jiul “împinsă” către retrogradare?
Sdrobiş: Hai, domne, să fim serioşi! Omul mic găseşte scuze, iar deşteptul soluţii. arbitrul te fură o fază, chiar un meci, dar nu te poate fura 20 de etape.

Reporter: Deci Jiul a murit pe propria mînă?
Sdrobiş: Uitaţi-vă ce potenţă are Ceahlăul şi e la retrogradare. Sau Naţionalul, care se văicăreşte într-una. La noi s-a cunoscut lipsa de experienţă, de mentalitate şi de organizare. Şi, nu în ultimul rînd, lipsa de interes a unor jucători. În momentele grele, mereu a lipsit ceva.

Reporter: se simte lipsa unei stabilităţi?
Sdrobiş: Păi, în întreg fotbalul românesc nu există stabilitate. pornind de la Dinamo şi terminînd cu Jiul. Există undeva stabilitate? Nicăieri. Sîntem obişnuiţi doar să ne parfumăm şi să ne lăudăm că sîntem mari şi tari.

Reporter: Echipele româneşti au obţinut performanţe notabile în Cupa UEFA. Sdrobiş: Cupa UEFA e ca Divizia B. Elita e în Champions League. Noi sîntem în Divizia B şi nici acolo nu ne descurcăm. Ne dăm cu fard şi dăm vina pe alţii. Nu-i acolo elita, e doar nivelul nostru.

Reporter: Care dintre jucătorii lansaţi de dumneavoastră v-au rămas la suflet? Sdrobiş: Toţi îmi sînt dragi. Viorel Tănase, Falub, Danciu, Daniel Rednic, Frunză, Vali Badea, toţi sînt copiii mei. Pentru că ei, jucătorii, sînt cei importanţi. Antrenorul doar ajută, e dirijorul care dă din băţ. Dar jucătorii sînt cei cu instrumentele. De sărbători primesc sute de mesaje şi de telefoane, iar nevastă-mea mă întreabă: “Cum naiba de ţin băieţii ăştia atît de mult la tine cînd de atîtea ori i-ai biciuit şi i-ai strîns de gît?”. 

“Chivu nu m-a mai sunat, dar e problema lui. În schimb, Vali Badea m-a dus cu forţa la Madrid” 

Reporter: Să înţeleg că ţineţi legătura cu ei.
Sdrobiş: Cu toţi. Doar Chivu nu m-a mai sunat, dar e problema lui. Vali Badea nu s-a lăsat pînă nu m-a dus la Madrid, deşi l-am refuzat.

Reporter: A sosit vremea antrenorilor tineri sau şi vechea gardă mai are un cuvînt de spus?
Sdrobiş: Dumneata cînd ai probleme medicale mergi la un doctor abia ieşit de pe băncile facultăţii sau la unul care are 1.000 de operaţii pe răboj? Priviţi la Hizo ce face cu Vasluiul şi aveţi răspunsul la întrebare. Mircea Lucescu a trecut de 50 de ani. E cumva un antrenor depăşit care nu şi-ar găsi loc de muncă dacă ar reveni în ţară?

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 26 martie 2007

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...