Meci aniversar pe Old Trafford

0
86

Marţi, 13 martie, va avea loc la Manchester un meci aniversar între formaţia antrenată de Sir Alex Ferguson şi o echipă de vedete ce evoluează în campionatele din Europa cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la semnarea Tratatului care a dus la înfiinţarea unei Uniuni Europene moderne.

Cu circa 48 de ore înainte de meciul dintre Manchester United şi Europa XI se vânduseră deja 70.000 din cele 72.000 bilete puse în vânzare iar fondurile rezultate de pe urma acestui meci vor fi donate în scopuri de binefacere.

De pregătirea formaţiei de vedete Europa XI se ocupă antrenorul italian Marcello Lipi, câştigător al Campionatului Mondial cu Squadra Azzura, şi scoţianul Andy Roxburgh, iar componenţă finală a lotului va fi stabilită după ce cei doi tehnicieni vor stabili nivelul fizic avut de fiecare jucător selecţionat în parte.

Şi-au anunţat deja prezenţa nume precum Alessandro Mancini, Paolo Maldini, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Ronaldo, Luis Miguel, Iker Casillas, Steven Gerrard, Jamie Carragher, Eric Abidal, Carley Puyol, Gregory Coupet, Gianluca Zambrotta şi Lilian Thuram.

În urmă cu 50 de ani, la Roma se semna Tratatul fondării Uniunii Europene şi tot atunci Manchester United participa pentru prima dată în cupele europene ca echipă engleză, din această cauză echipa lui Sir Alex Ferguson fiind aleasă pentru meciul de binefacere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here