Marius Croitoru a anunțat ce obiectiv are la FC Argeș! Ce staff aduce la echipa din Trivale

Marius Croitoru a spus în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de antrenor al FC Argeş că obiectivul său este calificarea în play-off-ul Superligii.

Tehnicianul Marius Croitoru a fost instalat miercuri ca antrenor la echipa argeșeană.

El îl înlocuieşte pe Andrei Prepeliţă, demis la 24 octombrie, după înfrângerea cu Petrolul Ploieşti (scor 0-2) din etapa a 15-a a Superligii.

Marius Croitoru a anunțat ce obiectiv are la FC Argeș! Ce staff aduce la echipa din Trivale

Croitoru a condus ultima oară pe FC U Craiova, de unde a demisionat la 10 octombrie, după eşecul suferit cu Chindia Târgovişte (scor 0-1), în etapa a 13-a a Superligii.

El a mai antrenat pe FC U Craiova 1948 şi FC Botoşani.

„Este o plăcere deosebită şi o oportunitate să o antrenez pe FC Argeş. E clar că obiectivul principal este acela de a repeta performanţele făcute de Andrei Prepeliţă, deoarece nu e uşor pentru o echipă care era doar de un an în Liga I să se califice în play-off. Aşa că ne dorim să repetăm acea performanţă, nu va fi însă uşor. Dar pot să vă asigur că tot ceea ce voi face va fi pentru a face performanţă. Eu voi încerca să schimb puţin faţa jocului, pentru că fiecare antrenor are stilul lui. Repet, însă, obiectivul meu principal este de a merge în play-off. În ceea ce priveşte staff-ul, Schumacher (n.r. – secundul Constantin Schumacher) rămâne pentru că el este cu licenţa PRO, mai este un asistent de-al meu, iar la începutul săptămânii vor veni un antrenor de portari şi un preparator fizic”, a afirmat Croitoru.

„Rezultatele se fac în timp, cine crede că se pot face peste noapte se înşeală. Dar depinde despre ce performanţă vorbim. Dacă este vorba despre play-off, este OK. Dar ca performanţă pe termen lung lucrurile pot evolua, mă refer la finalizarea noului stadion. Domnul primar ştie ce vrea să facă pe viitor, dânsul mi-a promis însă că voi avea aceeaşi susţinere şi libertate pe care am avut-o la FC Botoşani pentru a repeta lucrurile bune făcute acolo”, a adăugat el.

Noul antrenor a anunţat o restructurare a lotului în pauza competiţională din iarnă: „Am urmărit-o pe FC Argeş, e o echipă bună, dar fiecare antrenor vede un pic diferit anumite poziţii, anumiţi jucători. Aşa că e normal ca în iarnă să existe o restructurare a lotului. Indiferent cine ar fi venit în locul meu la fel ar fi procedat. Dar acum suntem nevoiţi să mergem până în iarnă cu actualul lot de jucători. Trebuie să facem o analiză completă”.

Prezent la conferinţa de presă, primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, a declarat că fostul antrenor Andrei Prepeliţă a fost demis pentru că echipa juca prost.

“FC Argeş merge prost, suntem la 3 puncte de retrogradare şi la 3 puncte de play-off, deci undeva la jumătate. Numai că jocul nu ne dă mari speranţe. Andrei Prepeliţă a făcut multe lucruri bune la FC Argeş, am ajuns cu mult noroc şi în play-off şi tot cu mult noroc am ajuns şi în Liga I… dar nici el nu poate să nu recunoască faptul că fără noi nu ar fi ajuns să antreneze atât de repede în Liga I. Aşa că am avut o discuţie cu el şi am reziliat amiabil contractul. Vreau să îi spun că trecerea la un alt nivel nu înseamnă numai nivel de performanţă. Noi performanţă am făcut, dar fotbal nu am jucat. Aşa că alt nivel înseamnă să avem o echipă disciplinată, care să joace un fotbal frumos şi ofensiv. Şi după ce ne-am uitat pe piaţa muncii în acest domeniu toţi am ajuns la concluzia că Marius Croitoru este cea mai bună soluţie pentru FC Argeş. Avem deplină încredere în el şi va avea toată susţinerea noastră”, a spus primarul.

Marius Croitoru a semnat un contract valabil doar până la finalul actualului sezon competiţional. “Eu aş fi vrut să-i facem contract pe 2 ani şi 7 luni, dar nu a vrut să audă. El a zis că vrea o evaluare în vară. Adică să ne punem la masă să vedem dacă echipa joacă aşa cum ne dorim. Aşa că i-am respectat dorinţa. Dacă lucrurile nu merg bine, ne strângem mâinile şi cu asta basta. Dar eu sunt convins că va rămâne mult timp la FC Argeş”, a explicat edilul.

Acesta a precizat că Ion Vlădoiu nu va pleca de la FC Argeş. “Vlădoiu rămâne ce a fost şi până acum, managerul sportiv al clubului. S-a tot spus că e preşedinte sau altceva, nu, el este manager sportiv”, a mai spus Gentea.

 

 

 

Stiri recente

Mbappé, invitat la un dineu la Palatul Elysee alături de preşedintele Macron şi emirul Qatarului

Kylian Mbappé a primit o invitaţie pentru a participa la un dineu oficial la Palatul Elysée alături de preşedintele...