Manual pentru sportivi de utilizare al darului numit viață

Manual pentru sportivi de utilizare al darului numit viață(Editorial de Eugen MănăilăINVICTUS)

Văd extrem de multă încrâncenare în competițiile diferitelor discipline sportive… și realizez că mulți sportivi, inclusiv antrenorii lor, nu au răsfoit vreodată manualul de utilizare al darului numit viață.

Nu sunt în stare să se bucure dacă nu încheie un concurs pe locul întâi, ce să mai vorbim despre fair-play… Personal consider că oamenii nu au ca obiectiv prioritar în viață competiția dintre ei.

Într-adevăr, sportul aduce la pachet culoare, sănătate și un stil de viață oarecum echilibrat… dacă este practicat în concordanță cu obiectivul sănătos.

Acela ar fi, tot în înțelegerea mea, ca să devii permanent o versiune mai bună a ta față de tine din trecut… și să te bucuri de proces, nu de ce ipotetic poți atinge ca performanță.

Și te poți duce fără probleme în orice fel de competiții visezi, făcând asta din pasiune și fără ambiții toxice… atunci locul unu sau al zecelea din zece îți vor aduce aproape același tip de bucurie.

Că cele patru corpuri primite la naștere în dar (fizic, emoțional, mental și energetic) trebuie să fie un tot, nu bucăți împrăștiate, pentru o funcționare în parametrii ce-ți permit să înțelegi esențe.

Dacă facem un mic exercițiu de imaginație și urcăm acest fel toxic de întrecere la nivel de țări, care mai de care să fie prima, economic, militar etc, înțelegem stadiul precar și periculos în care este umanitatea acum… la câteva secunde de extincție.

Rezolvarea așa cum o văd eu? Oameni din ce în ce mai treji, care fac ceea ce fac conștienți și care-i tratează pe ceilalți așa cum le-ar conveni lor să fie tratați… și nu mă refer strict interrasial, ci la întreaga natură.

CV

Plutonier adjutant principal (în rezervă), Eugen Mănăilă, a reprezentat Armata României la Invictus Games de la Toronto, ediția 2017 și la Haga, ediția 2022.

Eugen Mănăilă a fost rănit în anul 2010, în Afganistan, suferind un traumatism la membrul inferior drept, când mașina cu care patrula a fost distrusă de un dispozitiv exploziv improvizat. A suferit șase operații și a petrecut șase luni într-un scaun cu rotile.

Nu s-a lăsat învins, s-a antrenat pentru probele de ciclism, haltere și tir cu arcul și a participat la jocurile Invictus. A descoperit o altă formă de luptă, cea sportivă, pe care a îmbrățișat-o cu drag, ajungând să facă performanță.

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...