Lusitanul din naționala României: „E un meci special cu Portugalia, dar vreau să câștig!”

Primul jucător naturalizat din istoria naționalei de futsal a României întâlnește marți selecționata țării în care s-a născut, informează FRF.

Portughezul Paulo Ferreira, devenit cetățean român în 2016, așteaptă cu nerăbdare duelul din preliminariile Euro 2018. O victorie a tricolorilor i-ar duce direct la turneul final, în timp ce remiza ar asigura locul în play-off.

„E un meci special pentru mine, întâlnesc țara în care m-am născut și trăit aproape 22 de ani. Dar joc cu naționala noastră, în tricolor, și vreau să câștig! Familia mea va ține cu România! Cu siguranță!”, spune Ferreira într-un interviu FRF TV.

Jucătorul admite că „Portugalia e favorită la primul loc”, dar spune că „putem reuși un rezultat bun, nimic nu e imposibil!”.

„Publicul ne-a ajutat mult, mai ales în meciul cu Finlanda. Așteptăm spectatorii în număr cât mai mare la meciul cu Portugalia”, mai spune Ferreira.

Meciul România – Portugalia, din grupa a patra de calificare la Euro 2018, se joacă marți, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Călărași. Partida va fi transmisă în direct la Digi Sport 2.

Rezultatele de până acum din grupă: România – Finlanda 5-5, Portugalia – Letonia 2-1; Finlanda – Portugalia 1-5, România – Letonia 3-1.

Clasamentul grupei: 1. Portugalia 6p (7-2), 2. România 4p (8-6), 3. Finlanda 1p (6-10), 4. Letonia 0p (2-5)

Următoarele jocuri – 11 aprilie:
Letonia – Finlanda (ora 15:30), România – Portugalia (ora 18:00, Digi Sport 2)

Câștigătoarea grupei merge direct la EURO 2018. Locurile secunde din cele șapte grupe preliminare vor intra în play-off, acolo unde va ajunge și cel mai bun loc trei!

Play-off-ul se va disputa în două manșe, tur și retur, în septembrie, tragerea la sorți urmând să aibă loc pe 6 iulie, la Nyon. Turneul final se va desfășura anul viitor, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, la Ljubljana, în Slovenia.

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...