Longevivul Johansson

Preşedinte al UEFA din 1990, Lennart Johansson va candida pe 27 ianuarie pentru un nou mandat la funcţia supremă a forului fotbalistic european. Contracandidatul său va fi nimeni altul decît legenda fotbalului mondial Michel Platini. în timp ce francezul a promis că va revoluţiona UEFA, Johansson se simte obligat să apere şi să consolideze ceea ce a creat în ultimii 16 de ani. Suedezul vorbeşte, în exclusivitate pentru kicker, despre obiectivele sale, dar şi despre riscul unei schimbări la şefia UEFA

kicker: Domnule Johansson, de ce nu vă retrageţi din funcţia de preşedinte UEFA, acum cînd încă mai sînteţi în plină glorie?
Lennart Johansson: De ce să cedez aşa de uşor, mai ales că mă simt în forţă şi sînt încă dorit? Nu se pune problema că nu aş mai putea trăi fără această funcţie, dar în momentul în care am văzut că nimeni nu are curajul să-l înfrunte pe Michel Platini la alegerile pentru preşidinţia UEFA, care se vor desfăşura la Dusseldorf, în Germania, am decis să candidez încă o dată. Mai ales pentru că trebuie să apăr munca mea şi pe cea a colegilor mei din ultimul deceniu şi jumătate.
kicker: La ce vă referiţi?
Johansson: Sînt mîndru de faptul că, în toată perioada în care am fost preşedinte, nici un membru UEFA nu a fost implicat în vreun scandal. în plus, cred că forul european are nevoie de o formă de conducere democratică şi nu de un dictator care să impună decizii, fără a ţine cont de părerile altora.

“Misiunea mea nu s-a încheiat”

kicker: Experienţa este cel mai important atu al dumneavoastră.

 

Continuarea in Sport Magazin powered by kicker numarul 48, care apare pe piata incepand de luni, 15 ianuarie.

Stiri recente

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA Parma Ladies Open

Ana Bogdan a câștigat turneul WTA 125 Parma Ladies Open, după ce a învins-o în finală pe slovaca Anna...