Lineker a revenit la emisiunea “Meciul Zilei” de la BBC

Gary Lineker a revenit la prezentarea emisiunii “Meciul Zilei” de la BBC, după ce a fost scos de pe post în urma unui tweet critic privind politica guvernului în materie de azil.

“A situaţie cu adevărat dificilă pentru toţi cei implicaţi. Este bine să revenim la un fel de normalitate”, a spus colaboratorul Alan Shearer

Săptămâna trecută emisiunea a fost difuzată fără prezentatori sau comentarii şi a durat doar 20 de minute. După ce mulţi dintre colegii lui Lineker de la BBC Sport, inclusiv Shearer, au refuzat să participe din solidaritate.

Luni, BBC a declarat că va lansa o revizuire a liniilor directoare privind social media, în special pentru freelanceri precum Lineker.

La începutul discuţiilor live de la BBC după meciul Manchester City – Burnley, din Cupa Angliei, Shearer a spus: „Trebuie doar să mă clarific şi am vrut să spun cât de supăraţi am fost că publicul a avut de suferit weekendul trecut.

A fost o situaţie cu adevărat dificilă pentru toţi cei implicaţi şi, fără nicio vină a lor, unii oameni cu adevărat grozavi de la TV şi de la radio au fost puşi într-o situaţie imposibilă.

Nu a fost corect. Aşa că este bine să ne întoarcem la un fel de normalitate şi să vorbim din nou despre fotbal”.

Lineker a adăugat: „Sunt absolut de acord”.

Weekendul trecut, programul „Meciul zilei” a fost difuzat sâmbătă timp de doar 20 de minute, fără comentarii sau analize din partea prezentatorilor. Iar ediţia de duminică după un format similar a fost, de asemenea, redusă la 15 minute.

Decizia scoaterii de pe post a venit după ce, vorbind despre Legea privin migraţia ilegală, Lineker a numit-o ”o politică extraordinar de crudă faţă de cei mai vulnerabili oameni. Într-un limbaj care nu este diferit de cel folosit de Germania în anii 30”.

Suspendarea lui a generat o dezbatere mai largă asupra imparţialităţii BBC, politicii de azil a Guvernului şi poziţia şefului postului Richard Sharp.

Totodată, ea a dus la o zi de agitaţie fără precent pentru secţia de sport a BBC, iar unii dintre angajaţi, între care unele dintre cele mai cunoscute voci asociate cu fotbalul, au încetat munca.

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...