LIGA A II-A/ Astra Sport Bets, primul sponsor al Ligii a II-a

Liderul pe piaţa pariurilor sportive, Astra Sport Bets, a devenit vineri 13 martie primul sponsor oficial al eşalonului secund al fotbalului românesc, în cadrul unui eveniment la care au participat Directorul General al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, PR Managerul Astra Sport Bets, Daniel Smeadă, redactorul şef ProSport, Dan Filoti, şi redactorul coordonator al siteului www.liga2.ro, Mihai Andrieş

„Este un parteneriat pe doi ani şi jumătate şi un impuls extraordinar pentru Liga a II-a, pe care cu timpul vrem să o aducem la o singură serie de 18-20 de echipe. În anii 90 mergeam să urmăresc meciuri din Divizia B, cum se numea pe atunci, şi îmi amintesc ce jucători buni erau acolo, fotbalişti care au făcut carieră chiar şi la echipa naţională. Totodată erau echipe foarte bune, gen Rapid şi Petrolul. Acum, faptul că am introdus şi obligativitatea de a trimite juniori în teren în Liga a II-a este benefic. Mai ales că în etapa a doua a returului am avut 81 de jucători străini pe prima scenă, ceea ce este grav. Jucătorii din Liga a II-a sunt viitorul şi de aceea parteneriatul cu Astra vine să promoveze şi să scoată în atenţia publicului fotbalul mic. E un contract bun pentru Liga a II-a, banii vor fi împărţiţi în mod egal între formaţii. Echipele care vor fi şi televizate vor avea o sursă suplimentară de venit prin sponsorii atraşi”, a declarat Ionuţ Lupescu.

La rândul său, Daniel Smeadă a motivat alegerea „matineului” invocând interesul publicului pentru a doua divizie a fotbalului de la noi. „Suntem siguri că Liga a II-a ne va asigura o expunere consistentă. Anul trecut am observat că ratingul făcut de un derby din Liga a II-a a fost mult mai favorabil decât cel scos de sferturile Cupei UEFA, şi acela a fost primul aspect care ne-a determinat să demarăm acest proiect”.

Cei de la Prosport şi site-ul liga2.ro şi-au exprimat şi ei încrederea că parteneriatul cu Astra şi FRF va fi un pariu câştigător. „Mediatizăm fotbalul mic şi vrem să îl acoperim cât mai bine. Liga a II-a este una a ambiţiilor şi o trambulină spre Liga I”, a fost mesajul transmis de Filoti şi Andrieş.

Liga a II-a este liga echipelor de suflet şi obiectul de interes al celor care îşi iubesc favoriţii chiar dacă aceştia nu se bucură de lumina reflectoarelor, au subliniat organizatorii evenimentului.

Parteneriatul al cărei artizană este Astra Sport Bets se anunţă un succes, în condiţiile în care aceasta este liderul pe piaţa pariurilor de la noi, cu peste 1200 de angajaţi şi peste 440 de puncte de lucru, povestea ei de succes în România începând în 2001.

„Este un impuls extraordinar pentru Liga a II-a, campionat care de-a lungul timpului a dat jucători şi echipe mari”
Ionuţ Lupescu, Director General al FRF

„Suntem siguri că Liga a II-a ne va asigura o expunere consistentă”
Daniel Smeadă PR Manager Astra Sport Bets