INTERVIU DAN ALEXA/ ”Imi doresc foarte mult o victorie cu Dinamo in ‘Groapa’!”

După ce a ratat ultima etapă pentru cumul de galbene, căpitanul Timişoarei, Dan Alexa, promite că va fi mai atent pe viitor, dar recunoaşte că îi place să joace la limita regulamentului. El visează la o victorie cu Dinamo în “Groapă” şi aruncă bomba: ar fi tentat pe viitor de o revenire în China!

SportM: Dane, ce zici de tragerea la sorţi din Cupă?
Dan Alexa: Sigur, la prima vedere Gloria e un adversar accesibil. Din punctul meu de vedere consider că avem şanse. Este o echipă foarte bună, cu un antrenor bun, cu metode moderne, şi cu nişte jucători bine aşezaţi în teren care ne pot pune probleme. Bistriţa trebuie tratată cu atenţie dar sper ca noi să jubilăm la finalul “sfertului”.

SportM: Timişoara a fost acuzată că a câştigat norocos primele două etape. Din iarbă cum se vede situaţia?
Alexa: Important e că am câştigat, recunosc şi eu că am jucat prost dar punctele sunt importante. Am câştigat pe două autogoluri, dar să ne aducem aminte că şi în turul campionatului am reuşit performanţa să ne dăm trei autogoluri. E o lege a compensaţiei care funcţionează în campionat.

SportM: Ai lipsit de la ultimul meci, cu Gaz Metan, din cauza cartonaşelor. Îţi taie elanul eliminările astea?
Alexa: Sigur, nu mă avantajează, pentru că obiectivul meu este să joc cât mai mult pentru a-mi putea ajuta echipa. Va trebui să fiu foarte atent pe viitor.

SportM: Te-ar fi avantajat dacă se introducea cartonaşul portocaliu?
Alexa: (râde) Nu ştiu, dar îmi pare foarte rău că nu am continuitate, e o situaţie care vă mărturisesc că e deranjantă pentru mine.

SportM: Ţi se spune “Chirurgul”, ai eticheta asta de băiat rău. Te deranjează?
Alexa: Porecla asta o am de foarte mult timp şi nu mă deranjează. Sunt jucătorul căruia îi place să dea totul pe teren. Îmi place să joc la limita regulamentului.

SportM: Cum a fost trecerea de la Uhrin la Balint?
Alexa: Domnul Balint încearcă să păstreze ce a fost bun de la Uhrin, încearcă să facă lucruri bune, prin metoda dumnealui. Ne înţelegem excelent şi cred că această armonie se traduce în rezultate. Şi cu Uhrin a fost bine. E important că am pornit cu dreptul împreună pe acest drum, acum trebuie să continuăm.

SportM: Sunt două meciuri cu codaşele, după care o serie de trei, în Giuleşti, cu Craiova şi la Vaslui. E un moment de cumpănă?
Alexa: În primul rând trebuie să fim foarte atenţi cu aceste echipe mici gen Otopeni. Să ne aducem aminte ce a fost la Cluj, sau ce am păţit noi la Mediaş în tur. Nu trebuie să ne gândim mai departe.

SportM: Crezi într-o victorie cu Dinamo în “Groapă”?
Alexa: Da, îmi doresc foarte mult acest lucru. Dacă vom câştiga la Dinamo, şi nu vom pierde în derby-uri, cred că ne putem realiza obiectivul.

SportM: Tu ai jucat deja cu Real Madrid când activai în China, cum ar fi să-i reîntâlneşti în Liga Campionilor?
Alexa: Ar fi fantastic, dar nu mă gândesc atât de departe şi colegii mei la fel. Rămânem cu picioarele pe pământ. Până să jucăm la Madrid, avem de furcă cu Otopeniul.

SportM: Apropo de experienţa chineză, cu ce-ai rămas de acolo?
Alexa: Cu o satisfacţie morală extraordinară, a fost o experienţă de viaţă grozavă. Peste ceva timp poate mi-aş dori să revin acolo. Dincolo de aspectul financiar a fost un contact cu o civilizaţie nouă care m-a modelat.

SportM: Crezi că Rădoi va reveni mai repede în ţară, cum ai făcut-o şi tu?
Alexa: Nu ştiu ce să spun, într-adevăr dorul de ţară e foarte mare când eşti atât de departe. Nu ştiu cum se simte Rădoi acolo dar probabil că se simte foarte bine, i-au creat toate condiţiile şi nu cred că va reveni prea curând.

SportM: Dacă terminaţi la cinci puncte în spatele lui Dinamo, trebuie reportat titlul?
Alexa: Dacă terminăm la sub şase puncte de Dinamo, noi suntem campionii şi morali şi în iarbă şi cum mai vreţi să ne spuneţi! Toată lumea va fi conştientă de asta.

Interviul complet în numărul 153 al revistei SportMagazin (17-24 martie 2009)

Acum puteţi găsi revista “SportMagazin” la mall-uri, în magazinele Kaufland şi CORA, agenţiile Astra, Aeroportul Otopeni, reţeaua de benzinării Agip şi la chioşcurile de presă din toată ţara, deservite de reţelele de distribuţie naţională.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...