Letonia-Romania 26-30 (11-11)

în cel mai dificil meci din grupa pentru calificare la barajul care duce la Euro 2008, naţionala de handbal masculin a României s-a impus cu 30-26 pe terenul Letoniei după un final fulminant al echipei noastre.

Cu mari probleme de lot, în condiţiile în care au lipsit Liviu Băiceanu, Rudi Stănescu, Viorel Mazilu şi alţi câţiva titulari, echipa lui Lucian Râşniţă a repetat de evoluţiile de până acum din grupă şi după un joc slab a reuşit să se distanţeze pe final pentru o victorie comfortabilă.

După o primă repriză echilibrată în care foarte rar cele două echipe s-au distanţat la mai mult de un gol, România şi Letonia au intrat la pauză cu un rezultat de egalitate, 11-11.

în partea a doua, după un start echilibrat, Letonia prinde o perioadă bună de joc, se distanţează pentru prima dată la trei goluri, 24-21, şi ratează câteva şanse importante de a avansa decisiv spre victorie.

însă în ultimele minute ale jocului, cu un Ştefan Laufgeac senzaţional între buturi, elevii lui Lucian Râşniţă au zburdat pe contraatac şi atacuri în faza a doua, au marcat gol după gol, şi au reuşit să se impună finalmente cu 30-26.

Este a cincea victorie consecutivă a României în grupa de calificare la barajul pentru Euro 2008, după dublele cu Georgia şi Bulgaria, şi dacă echipa noastră nu pierde acasă, în returul cu Letonia, la mai mult de trei goluri diferenţă, ea va câştiga şi, cel puţin teoretic, va beneficia de un adversar mai abordabil în dubla decisivă pentru turneul final.

Amos News

Stiri recente

Ronaldo s-a căsătorit pentru a patra oară. Aleasa lui este modelul Celina Locks

Fostul atacant brazilian Ronaldo s-a căsătorit pentru a patra oară, aleasa este modelul Celina Locks. Ceremonia religioasă a...