Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

‘Legea Dragomir’ a trecut de Camera Deputatilor

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu majoritate de voturi, proiectul de lege initiat de deputatul PRM Mitica Dragomir, care detine functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, privind prevenirea si combaterea violentei pe stadioane.

Actul normativ, adoptat cu 198 de voturi pentru, patru voturi impotriva si 11 abtineri, a fost votat de majoritatea deputatilor PSD, PNL, PD, PC, PRM si de sase deputati UDMR. Impotriva legii au votat liderul deputatilor UDMR, Marton Arpad, deputatii UDMR Seres Denes si Tamas Sandor, si secretarul Camerei Ioan Munteanu (PSD).

Initiatorul proiectului de lege, deputatul PRM Dumitru Dragomir, a spus ca a initiat actul normativ privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive impreuna cu Jandarmeria, cu Politia Romina, cu Justitia, cu Agentia pentru Sport, cu Liga Profesionista de Fotbal si cu ligile profesioniste din Europa.

„Am facut o lege moderna, asa cum cere Europa si asa cum au Anglia, Spania si Italia. Am facut acest proiect pentru ca fenomenul o luase razna. Era si este o nebunie in fotbalul mondial, nu numai in Rominia. Am facut o lege moderna, care cred ca ani de zile de acum inainte va da posibilitatea celor multi sa vina cu copii, cu neveste, cu fete, fara frica de a nu se mai intoarce de la stadioane”, a declarat Dragomir.

Citeste mai multe!