Laszlo Balint e noul antrenor al Universității Craiova! Ce obiective are și cu ce echipă din Liga 1 a mai negociat

Antrenorul Laszlo Balint, 43 de ani, a fost prezentat luni, oficial, la  Universitatea Craiova.

El îl înlocuieşte în funcţie pe Laurenţiu Reghecampf, care duminică seara s-a despărțit de echipa din Bănie. „Reghe” era la echipă din vara trecută și avea un contract pe doi ani.

Balint a pregătit pe UTA Arad, formație pe care a condus-o timp de doi ani şi jumătate și a reușit să o promoveze în Liga 1.

Laszlo Balint e noul antrenor al Universității Craiova! Ce obiective are și cu ce echipă din Liga 1 a mai negociat

Balint a fost dorit și de FC Botoșani, dar oficialii trupei oltene au venit cu o ofertă concretă mai rapid ca cei ai clubului din Moldova.

Preşedintele Sorin Cârţu, prezent la conferinţa de presă, a anunțat care sunt obiectivele lui Balint.

„Mă bucur tare mult să fiu aici în calitatea de antrenor al echipei Universitatea Craiova. Categoric este un mare pas înainte în cariera mea, o provocare mare. Dar sunt 100% pregătit pentru tot ceea ce înseamnă acest capitol din cariera mea. Pot să îi asigur pe toţi suporterii că vin foarte motivat, cu foarte mult entuziasm şi încredere. ă putem să realizăm lucruri importante în sezonul următor. E o diferenţă între lotul de la UTA şi lotul de U Craiova. Dar 100% suntem capabili să dezvoltăm un joc suficient de ofensiv pentru a satisface pretenţiile publicului oltean”. a spus Laszlo Balint.

„Obiectivele sunt importante la un club ca Universitatea. Încercăm să îmbunătăţim anumite lucruri. Și din punct de vedere al rezultatelor încercăm ca sezonul următor să fie mai bun decât cel recent. Eu n-am întrebat aici ce m-a recomandat. Dar m-am bucurat că există interes pentru serviciile mele. Dar probabil că modul în care s-a exprimat fosta mea echipă UTA m-a recomandat să vin aici.

Eu mă bazez foarte mult pe noţiunea de respect, iar un jucător are respect faţă de meseria lui în primul rând atunci când dă totul pe teren. Şi automat vine şi respectul pentru club, suporteri şi oraş. Pentru mine e onoare să fiu comparat cu Mirel Rădoi (n.r. – şi el dorit de Universitatea Craiova). Până una alta sunt aici în calitate de antrenor al Universităţii Craiova. Și de acum încolo trebuie să ne concentrăm toţi şi pe moment, dar şi pe perspectiva imediat următoare. Nu trebuie să ne raportăm la ce a fost ieri sau alaltăieri”, a mai afirmat acesta.

„Au fost discuţii destul de avansate şi cu FC Botoşani. Totul a fost aşa, pe repede înainte pentru că aseară s-au demarat discuţiile într-un mod mai accelerat aici. Au fost şi azi-noapte, iar dimineaţă am sosit la Craiova, iar lucrurile au fost agreate de toate părţile” – Laszlo Balint

„El preia obiectivele care au fost, campionat şi Cupă. În toate ediţiile trecute au fost campionatul şi Cupa, aşa are şi Balint. Clauze normal că sunt, când nu sunt realizare obiectivele apar discuţiile. Acelaşi lucru a fost în sezonul recent încheiat. Faptul că nu s-a luat măcar Cupa României… de aici au plecat şi discuţiile cu Laurenţiu Reghecampf” – Sorin Cârțu

foto Facebook.com/UCVOficial

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...