Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

La 36 de ani, Kim Clijters revine pentru a doua oară în tenis

Din 2020, circuitul feminin de tenis se va îmbogăți cu o nouă super-campioană. Ajunsă la vârsta de 36 de ani, fostul lider mondial Kim Clijsters a anunțat că va reveni în activitate.

”Nu simt că vreau să demonstrez ceva. Pentru mone este o provocare. Am prieteni care ar spune: Vreau să alerg maratonul de la New York înainte să împlinesc 50 de ani. În ceea ce mă priveşte, încă ador să joc tenis. Oricând sunt la un grand slam pentru competiţia legendelor, dacă mă întreabă cineva dacă vreau să jucăm împreună, sunt imediat de acord. Spun: Da, voi fi partenera ta de antrenament astăzi. Încă iubesc să joc tenis. Întrebarea este: sunt capabilă să ajung la nivelul la care aş vrea să fiu? Nu simt că trebuie să demonstrez ceva, dar vreau să-mi lansez o provocare şi să fiu puternică din nou. Acesta este maratonul meu”, a spus Clijsters pentru Podcast-ul WTA Insider.

Clijsters nu a mai jucat în circuitul WTA din 2012. Ea a câştigat 41 titluri în carieră, din care patru de Grand Slam, ajutând Belgia să câştige Fed Cup în 2001. Ea a fost lider mondial timp de 19 săptămâni. După o primă retragere în 2007, ea a revenit în competiţie în 2009, reuşind să câştige de două ori US Open și o dată Australian Open. În 2017, Kim Clijsters a fost inclusă în Hall of Fame. Căsătorită în 2007 cu un fost baschetbalist american, Brian Lynch, Kim are cu acesta trei copii: o fiică, Jada (născută în 2008) și doi băieți, Jack (născut în 2013) și Blake (născut în 2016).