Japonia, adversara României în grupa principală III la CM, alături de Germania și Polonia

Japonia este ultima calificată în grupa principală III, din grupa preliminară F, din care provin adversarele României în a doua fază a Campionatului Mondial, alături de Germania şi Polonia, care erau calificate anterior.

Japonia a învins reprezentativa Iranului, scor 42-10 şi se clasează pe locul 3 în grupa F.

Cele trei echipe sunt adversarele României în grupa principală III, cu meciuri programate în 7, 9 şi 11 decembrie.

Tricolorele ocupă locul 2, cu 4 puncte, în grupa E, după victoriile cu Chile (44-19) şi cu Serbia (37-28). Cu acelaşi număr de puncte este lider Danemarca, tot cu două victorii, iar România se va duela cu nordicele marţi, de la 21.30, pentru 2 puncte preţioase în calculele clasamentului din grupa principală III.

În această fază se ajunge cu punctele acumulate în disputele cu celelalte echipe calificate din grupa preliminară. Primele două clasate în grupa III se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024

Stiri recente

Eveniment dedicat presei sportive, la magazinul Alexandrion Experience

Un eveniment dedicat presei sportive a avut loc la magazinul Alexandrion Experience. Unde s-a socializat, s-a vorbit despre...