James Blake, virulent la adresa sistemului cu grupe al ATP

Americanul James Blake, numărul şase mondial, a atacat dur sistemul propus de ATP cu grupe pentru cele mai importante turnee după ce la Las Vegas, Blake a fost anunţat că este eliminat din grupe, calificat în sferturi iar apoi, din nou, eliminat din grupe.

Pentru a da şansa unora dintre jucători care pierd un prim meci la turneele internaţionale, ATP a hotărât ca din 2007 mai multe turnee să se dispute după un program cu grupe de câte trei jucători, fiecare urmând să joace cu fiecare iar cel mai bun din grupă să se califice în fazele finale.

La Las Vegas, Blake a fost în grupă cu rusul Evgheni Korelov şi argentinianul Juan Martin Del Potro. După ce a pierdut primul meci, cu Korelov, Blake avea nevoie de o victorie în care să piardă maxim cinci game-uri cu Del Potro.

Totul mergea foarte bine pentru american până când, la scorul de 6-1, 3-1 pentru Blake, Del Potro a abandonat astfel că americanul a fost trecut în clasament cu un singur meci încheiat şi Korelov s-a calificat mai departe.

La câteva ore după, ATP a anunţat că totuşi Blake se califică mai departe deoarece se ia în considerare şi meciul cu Del Potro însă după alte câteva ore, ATP a revenit din nou şi a anunţat că rusul Korelov se califică mai departe pentru că totuşi l-a învins în meci direct pe James Blake.

Americanul a acceptat cu fair-play calificarea lui Korelov, „a fost mai bun decât mine şi m-a învins în meci direct”, dar a atacat violent sistemul ATP afirmând că nimic bun nu poate ieşi din aşa ceva şi doar nişte necunoscători de tenis au putut inventa un asemenea sistem.

între timp, rusul Evgheni Korelov s-a calificat în semifinalele turneului de la Las Vegas după ce l-a învins cu 6-4, 6-4 pe americanul Sam Querrey, şi va juca cu austriacul Jurgen Melzer, cap de serie numărul patru, urmând ca în a doua semifinală să se întâlnească rusul Marat Safin şi australianul Lleyton Hewitt, cap de serie numărul doi.

în finala turneului masculin de tenis de la Acapulco se vor întâlni spaniolul Carlos Moya, cap de serie numărul opt, şi argentinianul Juan Ignacio Chela, cap de serie numărul patru, iar în finala turneului masculin de la Dubai se întâlnesc elveţianul Roger Federer, cap de serie numărul unu, şi rusul Mikhail Youjnâi.
 

Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...