Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

Iuliu Muresan: Simte mirosul succesului

Reporter: Aţi crezut acum cinci ani că veţi ajunge atît de aproape de Liga Campionilor?
Iuliu Mureşan: Da! am şi spus acest lucru, dar nimeni nu mă lua în serios. tot ce am declarat atunci cînd am început s-a întîmplat. am spus că vom promova imediat din C în B şi am promovat. am zis apoi că în trei ani vom intra în prima divizie şi am făcut-o în numai doi. Am spus că vom prinde un loc de cupe europene şi o vom face. sîntem, cum se spune, în grafic.

Reporter: Vă apasă presiunea posibilităţii obţinerii unui rezultat atît de important? Mureşan: Nu, chiar ne motivează suplimentar. nici noi, conducătorii, şi nici jucătorii nu simţim nici un fel de presiune. Vă spun sigur asta pentru că îi văd pe băieţi cum se mişcă la antrenamente şi par mai montaţi ca oricînd.

Reporter: Mlada Boleslav a ajuns din divizia a II-a cehă în Champions League în doi ani. Îi consideraţi un exemplu pentru CFr Cluj?
Mureşan: nu ştiam acest fapt. Este într-adevăr o performanţă deosebită. Dar acum că mi-aţi spus mă gîndesc să-i întrecem. noi acum cinci ani eram în Divizia C.

Reporter: Care este secretul acestei ascensiuni atît de rapide?
Mureşan: nu ştiu dacă este vorba despre vreun mare secret. s-au investit sume foarte mari de bani, am lucrat extrem de serios la nivel administrativ şi am schimbat foarte mulţi jucători şi antrenori.

Reporter: Acesta este un lucru pozitiv? se spune că pentru performanţă este nevoie de o echipă omogenă, iar omogenitatea se cîştigă în timp.
Mureşan: Noi am schimbat jucătorii şi antrenorii pentru a putea creşte performanţele. Am avut obiective din ce în ce mai îndrăzneţe şi pentru asta era nevoie de jucători şi antrenori din ce în ce mai valoroşi.

Reporter: Se spune că echipele din provincie nu pot ataca titlul de campioană din cauza mentalităţii jucătorilor. De aceea aţi mers mai mult pe mîna fotbaliştilor străini?
Mureşan: Să ştiţi că sînt şi jucători români care au o mentalitate de învingători, dar cei mai mulţi sînt la steaua, Dinamo şi Rapid. nu puteam să învingem aceste echipe cu fotbaliştii de care nu mai au ei nevoie şi pe care ar fi dispuşi să-i vîndă. De aceea am adus străini, care sînt, din toate punctele de vedere, la acelaşi nivel cu jucătorii granzilor din Capitală.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni 16 aprilie 2007

Citeste mai multe!