INTERVIU Viorel Hizo / Nu-s mantaua nimanui!

Cel mai în vîrstă antrenor din prima ligă, Viorel Hizo traversează o perioadă prolifică la cîrma Vasluiului. Cel poreclit “Dulăul” nu acceptă apelativul de antrenor “manta de vreme rea”, crede că actualul sistem din Cupa UEFA este mai bun pentru echipele româneşti şi e convins că şansa va avea un rol determinant în partida cu Olanda.

Reporter: Domnule Hizo, reprezintă Vasluiul o forţă la ora actuală?
Viorel Hizo: Este prea mult spus. Hai să nu ne jucăm cu cuvintele.  Sîntem un grup unit care munceşte mult şi care a obţinut rezultate foarte bune. Dintr-o echipă care acumulase doar cinci puncte, am reuşit în 12 etape să adunăm 32 de puncte. Vasluiul nu e o forţă, ci o formaţie foarte harnică şi ambiţioasă.
Reporter: Privind prin prisma rezultatelor, sînteţi peste Steaua, Dinamo şi Rapid, cel puţin în ultima perioadă.
Hizo: Dacă ar fi să întocmim un clasament al ultimele 12 etape, constatăm că am obţinut şapte puncte mai mult decît Steaua. Personal, mi se pare mulţumitor, mai ales că am învins chiar în jocul direct. Echipa nu a pierdut în aceste 12 meciuri decît o singură partidă, la Urziceni. Am avut un parcurs foarte bun. În plus, s-au evidenţiat cei doi jucători care au plecat, Marius Croitoru, la Steaua, şi Viorel Frunză, la CFR Cluj. Cel din urmă, dintr-un anonim a ajuns  pe locul doi în clasamentul golgheterilor.

“Nu vorbim de cupe europene pentru că încă ne gîndim la retrogradare”

Reporter: Mai sînt jucători la Vaslui care ar putea face pasul la echipele mari?
Hizo: Da, sînt destui jucători care pot face oricînd pasul la o echipă mai puternică decît a noastră. Însă n-are sens să dăm nume, pentru că, momentan, vrem să ne păstrăm lotul.
 Reporter: S-a pus problema în discuţiile cu conducerea să treceţi ca obiectiv şi o participare în cupele europene?
 Hizo: Nu putem vorbi de aşa ceva. Matematic nu sîntem nici măcar salvaţi de retrogradare, chiar dacă în acest moment avem 11 puncte peste Ceahlăul, care ocupă locul 15. Obiectivul nostru este să cîştigăm cît mai multe meciuri. La sfîrşit vom trage linie şi atunci vom vedea unde sîntem cu adevărat.
Reporter: Aţi fost în mai multe rînduri cu Rapid în cupele europene. Făcînd o comparaţie, la forma pe care o arată Vasluiul, credeţi că acum aţi face faţă în Cupa UEFA?
Hizo: Greu de spus. În acest moment, Cupa UEFA are un alt sistem de desfăşurare, mult mai avantajos pentru echipele româneşti. Trecînd de un tur de calificare, poţi juca într-o grupă din care merg mai departe trei echipe. Înainte, după un prim tur întîlneai o echipă foarte bună, iar dubla era eliminatorie. Rapid a jucat atunci cu PSG şi Liverpool, numai formaţii tari. Este foarte greu să elimini astfel de echipe.

“Am copii care într-un an vor fi titulari la Vaslui”

Reporter: Se poate vorbi de profesionalism la Vaslui?
Hizo: Vasluiul este doar în al doilea an în prima ligă. O echipă care învaţă să se organizeze, o echipă care descoperă ce înseamnă Liga I în acest  moment. Nu trebuie să trecem peste faptul că avem poate cei mai buni suporteri, cel puţin din punctul de vedere al lipsei violenţei din vocabular. Îi interesează doar aspectul sportiv, nu şi rivalităţile cu celelalte echipe.
Reporter: Panait nu a avut şanse la Steaua, în timp ce la Vaslui străluceşte.
Hizo: Panait este un jucător foarte bun şi ne vom pune speranţe în el. Avem însă şi alte planuri. Vizăm o infuzie de fotbalişti extrem de tineri. Luca are 18 ani, iar Puia 19. Andronic, la numai 17 ani, a debutat în jocul cu Steaua. Buhăiescu are 18 ani şi e component al echipei naţionale de juniori. Răzvan Neagu, Pavel, Moraru, Zmeu şi Balaur sînt alţi copii care sînt convins că în maximum un an vor fi titulari la această echipă.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...