Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

INTERVIU EXCLUSIV GABI TAMAS/ Capitanul fara banderola

Gabriel Tamaş le-a dat din nou o palmă tuturor contestatarilor săi, săptămâna trecută, în meciul Sturm Graz – Dinamo. Cu doar două zile înainte de jocul din Austria, oficialii „alb-roşilor” i-au luat lui Tamaş banderola de căpitan, dar internaţionalul român nu comentat şi a hotărât să vorbească doar pe teren. Iar la Graz, fundaşul în vârstă de 25 de ani a vorbit pe teren. A marcat singurul gol al meciului şi a trimis toate cele trei puncte la Bucureşti, la debutul „câinilor” în Europa League

SportM: Gabi, ce ai simţit când ai văzutmingea şutată de tine în plasă?
Gabriel Tamaş: M-am bucurat pentru că mi-am dat seama că reuşita mea ar putea aduce victoria noastră la meciul de debut în grupele Europa League. Mai erau doar vreo zece minute pânâ la final şi ştiam că suntem aproape de un succes important, în special pentru moralul nostru.

SportM: Aveţi trei puncte şi mai jucaţi cinci meciuri în grupe. Cum staţi cu şansele de calificare?
Tamaş: Mai e mult până departe, dar e bine că am început cu dreptul, mai ales că am jucat în deplasare. Urmează partide foarte grele cu Panathinaikos şi Galatasaray, dar şi returul cu Sturm Graz şi ar fi bine să nu-i subestimăm pe austrieci, doar aţi văzut ce ocazii au avut.

SportM: Ai marcat două goluri foarte importante şi-ţi merge bine la Dinamo, dar la naţională nu te gândeşti şi tu?
Tamaş: Eu vreau să joc şi mai bine la echipa de club, iar dacă selecţionerul e mulţumit de prestaţia mea şi are nevoie de mine eu voi veni cu foarte mare plăcere la lot.

SportM: Vă merge bine până acum cu Bonetti pe bancă, deşi antrenorul vostru era foarte contestat înainte de startul sezonului. Care este explicaţia?
Tamaş: Aţi ajuns toţi la vorbele mele. Chiar la voi în revistă am declarat că noi ne-am pregătit ca să câştigăm meciurile oficiale şi nu amicalele. Atunci, toţi vorbeau despre noi şi ne luau la mişto, dar iată că s-a întors roata şi o să vedeţi că se poate şi mai bine. Abia a început toamna şi sper să surprindem plăcut pe toată lumea în continuare. Mă bucur mult că le-am dat peste nas tuturor care l-au contestat pe antrenorul nostru şi îmi doresc să câştigăm campionatul că să jucăm şi noi în grupele Ligii Campionilor.

SportM: Odată cu golurile marcate de tine a venit şi prima reuşită a prietenului tău Daniel Niculae după o pauză lungă.
Tamaş: Sunt extrem de bucuros pentru Nico. Când am aflat că a marcat acum o săptămână şi ceva am avut un sentiment de nedescris, parcă am marcat eu. Acum că a spart gheaţa trebuie să dea goluri pe bandă rulantă pentru că e fotbalist bun şi prea l-au catalogat unii drept terminat. O să vedeţi că şi-a revenit şi mai are foarte multe de spus în fotbalul european. Chiar îmi doresc mult pentru el să prindă o echipă mult mai mare decât Auxerre, doar peste opt nouă luni va deveni liber de contract.

SportM: Dar tu la vară trebuie să te întorci la Auxerre, nu-ţi va fi greu singur în Franţa dacă pleacă Nico?
Tamaş: Se pot întâmpla multe până atunci, nu are sens să vorbim. Eu sunt la Dinamo acum şi nu mă gândesc decât la asta. Trebuie să câştigăm neapărat titlul şi să ajungem cât mai departe în cupele europene. După aceea vom vedea ce va fi.

SportM: Te văd foarte hotărât, dar eşti convins că se pot realiza aceste lucruri?
Tamaş: Eu împlinesc 26 de ani peste mai puţin de două luni şi chiar îmi doresc din tot sufletul să joc în Champions League cu Dinamo. Sezonul trecut am comis-o cu toţii, iar acum nu ne mai permitem să mai repetăm greşelile din trecut.

Primul gol încupele europene

Săptămâna trecută, în minutul 81 al meciului Sturm Graz – Dinamo din grupele Europa League, Gabriel Tamaş a şutat perfect din afara careului de 16 metri şi tabela de marcaj de pe UPC Arena s-a modificat pentru prima şi ultima oară. Pentru Gabi a fost al doilea gol consecutiv marcat în deplasare după cel din derby-ul cu Steaua, câştigat de „câini” tot cu 1-0. „Sincer, recunosc că a fost mult mai importantă, atât pentru mine, cât şi pentru suporteri reuşita din Ghencea pentru că a dus la o victorie mare, dar mă bucur mult că mi-am ajutat echipa să câştige la Graz. Am mai spus-o, noi trebuie să ne calificăm în primăvara europeană, iar aceste trei puncte luate în meciul de debut ne dau mari speranţe în acest sens.”, a declarat internaţionalul român, care se află la primul gol în cupele europene în 16 meciuri jucate.

Acasă la Arnold

La 10 kilometri de Graz, printre dealuri se ajunge în satul Thal. Micuţa localitate este cunoscută în toată lumea pentru că aici se năştea în urmă cu 62 de ani Arnold Schwarzenegger. Cunoscutul actor şi-a petrecut aici copilăria până să devină faimos graţie culturismului (a fost desemnat Mister Olympia şi Mister Univers de opt ori). Arnold a câştigat tot ce se putea câştiga în acest sport, pe care l-a practicat de la vârsta de 14 ani, când a renunţat să mai joace fotbal la echipa din comună. De atunci, cariera sa a intrat pe o pantă ascendentă, iar contul să a explodat pur şi simplu după apariţia în zeci de filme de succes, precum Terminator, Comando, Predator sau Batman şi Robin. Din toamna lui 2003, Arnold Schwarzenegger a devenit Guvernator de California. Cu toate acestea, actorul nu şi-a uitat originile şi, de fiecare dată când are ocazia, îşi vizitează localitatea natală Thal.

„Trebuie să câştigăm neapărat titlul şi să ajungem cât mai departe în cupele europene. După aceea vom vedea ce va fi”

„Chiar la voi în revistă am declarat că noi ne-am pregătit ca să câştigăm meciurile oficiale şi nu amicalele”

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: