INTERVIU EMA DOLHA/ ”Sa castig trofee cu Dinamo. Doar la asta ma gandesc”

Sosit vara trecută în “Ştefan Cel Mare”, Emilian Dolha a impresionat de la primele antrenamente. După două săptămâni de cantonament, Ema a devenit “pantera” din poarta câinilor. Goalkeeper-ul în vârstă de 29 de ani, care a impresionat în campionatul Poloniei doi ani la rând, a avut însă ghinion şi a stat mai mult în umbra “pisicii” Bogdan Lobonţ. Pe final de sezon, Ema a intrat între buturi, dar nu a avut nici o şansă să împiedice căderea liberă din ultimele trei etape. Acum, după o scurtă vacanţă în care a încercat să uite tot ce s-a întâmplat în ultimele 270 de minute ale sezonului trecut, Ema Dolha are un singur gând: să câştige tot cu Dinamo

SportM: Ema, cum vezi noul sezon pentru Dinamo?
Emilian Dolha: Avem de luat o revanşă, asta e clar, dar e o revanşă faţă de noi. Am pierdut titlul în ultimele etape, după ce am condus tot sezonul, şi e foarte frustrant. Eu am sentimentul că parcă mi-a furat cineva din casă.

SportM: Să înţeleg că nu aţi trecut încă peste acest eşec?
Dolha: Nu pot să vorbesc despre colegii mei, dar la mine e încă supărare mare. Aştept pregătirile şi după aceea pot spune mai multe.

SportM: Ce veţi face să nu se mai repete situaţia aceasta şi sezonul următor?
Dolha: Asta e o întrebare cu un răspuns clasic, nu pot să vin cu ceva nou. Trebuie să muncim cel puţin la fel de mult, dar sper să avem mai mult noroc decât campionatul trecut.

SportM: Cum e cu un antrenor nou la echipă, mai ales că este unul străin?
Dolha: Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine şi nu contează foarte mult pentru mine numele antrenorului. Am mai lucrat cu antrenori străini, în perioada în care am jucat în Polonia. Poate să fi e oricine pe bancă, Mircea Rednic, Ovidiu Sabău, Dario Bonetti, eu tot la fel mă pregătesc, pentru că fotbalul e viaţa mea şi nu pot să păcălesc acest sport.

SportM: Totuşi, ce aştepţi de la următorul sezon?
Dolha: Acelaşi lucru pe care-l aştept de când m-am apucat de fotbal, să câştig trofee.

SportM: Dinamo joacă un singur tur preliminar pentru a accede în grupele Europa League, iar tu eşti unul dintre cei mai experimentaţi jucători la nivel internaţional.
Dolha: La Dinamo sunt jucători mari, Dănciulescu, Niculescu, Niculae, care are o fi nală de Cupa UEFA la activ. Să nu-i uităm pe Lobby şi pe Bratu, care sunt încă accidentaţi, dar au multe meciuri internaţionale jucate. Nu se va pune problema lipsei de experienţă, dar să vedem cu cine picăm.

SportM: Ce e mai important pentru tine: Europa League sau titlul de campioană?
Dolha: Eu vreau să câştig fi ecare meci în parte. Sunt 34 de etape în Liga I, deci vreau 34 de victorii, în Cupa României sunt şapte, deci vreau şapte succese, iar în Europa League avem nevoie de două victorii pentru a intra în grupe.

SportM: Să vorbim despre cupele europene. Crezi că mai poate să repete cineva performanţa Stelei şi a Rapidului de acum trei sezoane?
Dolha: Nu mă interesează Steaua şi Rapid, vorbim despre Dinamo. Vreau să depăşim performanţa de acum trei ani, deci să ajungem cel puţin în primăvara europeană.

SportM: Ce planuri are Ema Dolha?
Dolha: Să câştig trofee cu Dinamo. Doar la asta mă gândesc. Restul nu contează pentru mine acum. Vreau să-mi fac treaba cât mai bine aici şi să luăm eventul la fi nalul acestui sezon.

SportM: Ai jucat două sezoane în Polonia, te mai tentează o experienţă în străinătate?
Dolha: Eu vreau să fac treabă cât mai bună aici. Ştii cum zice nea Cristi Borcea, dacă ai bătut trei auturi la Dinamo nu înseamnă că eşti fotbalist. Nu vreau să fi u de genul ăsta. Eu dau totul pentru echipa mea, iar Dinamo este o echipă mare şi nu mă gândsec să plec de aici, nici măcar în străinătate.

Interviul complet în numărul 168 al revistei SportMagazin (30 iunie – 6 iulie 2009)

Acum puteţi găsi revista “SportMagazin” la mall-uri, în magazinele Kaufland şi CORA, agenţiile Astra, Aeroportul Otopeni, reţeaua de benzinării Agip şi la chioşcurile de presă din toată ţara, deservite de reţelele de distribuţie naţională.

Stiri recente

Valencia a interzis accesul Netflix pentru un documentar despre Vinicius

Marca notează că Valencia a interzis accesul Netflix pe stadionul Mestalla la meciul de sâmbătă, cu Real Madrid, în...