EDITORIAL STEFAN LECCA/ This is England!

Anul trecut finala Champions League a fost 100% made in England. Acum au jumătate dintre echipele calificate în primele 8 în Liga Campionilor plus una, Manchester City, rămasă în cursa pentru câştigarea Cupei UEFA

Cam asta înseamnă Anglia la nivel de cluburi, în acest moment, în fotbalul european. Dacă luăm în considerare şi titlul de campioană mondială a cluburilor câştigat de cealaltă echipă din Manchester, mult mai celebra United, avem şi imaginea de ansamblu. Inventatoarea fotbalului a ajuns ,în sfârşit, să-l domine categoric. Sigur că la nivel de echipe naţionale Albionul a avut performanţe sau că între anii 1977 şi 1982 Liverpool (de 3 ori), Nottingham Forest (2) şi Aston Villa au triumfat consecutiv în CCE dar parcă nici atunci englezii nu au fost atât de puternici ca acum.

De ce le-a trebuit atât de mult timp? Pentru că sunt un popor conservator. Dar acesta este şi răspunsul la întrebarea: de ce au reuşit.

De cele mai multe ori consecvenţa este calea nu cea mai rapidă dar cea mai sigură spre progres, asta cu o condiţie, să nu perseverezi în prostie. Englezii poate că nu au adoptat cea mai de succes strategie dar s-au ţinut de ea şi iată rezultatul.

Să nu credeţi că militez pentru a adopta şi noi modelul britanic. Nu n-i se potriveşte. Sunt prea multe diferenţe între români şi britanici. Fotbalul este un joc cu care noi ne”¦ jucăm în timp ce ei fac altceva, îl practică.

Continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...