Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

INTERVIU / Atac la Capitala

Preşedintele Gheorghe Chivorchian este convins că Poli poate întrerupe supremaţia Capitalei şi propune ca obiectiv titlul de campioană în sezonul viitor.

Reporter: Cum se prezintă Politehnica Timişoara în perioada actuală?
Gheorghe Chivorchian: Echipa se află acum în mod cert pe o pantă ascendentă. Reluarea pregătirilor mi-a oferit prilejul să văd la lucru jucători dornici de performanţă. Personal, cred în posibilităţile fotbaliştilor timişoreni de a tinde către mai mult.

Reporter: A fost fixat un obiectiv pentru finalul campionatului?
Chivorchian: Ne dorim cu ardoare o participare în competiţiile europene. E un deziderat palpabil, nu o utopie. Timişoara are forţa necesară să forţeze acest lucru. De fapt, forţa o are mai de demult, însă n-a fost să fie pînă acum.

Reporter: Se investeşte masiv de mai multă vreme la Timişoara, de ce credeţi că n-au apărut şi performanţele?
Chivorchian: Lipsa experienţei cred că a contat foarte mult. în marile bătălii, nu poţi conta numai pe entuziasm şi pe aripile pe care ţi le dă publicul. Să spunem că Poli a avut nevoie de o perioadă de rodaj.

Reporter: Este pregătită o campanie de transferuri puternică, aşa cum a fost mai mereu la Poli în ultimele sezoane?
Chivorchian: Cîteva transferuri vor mai fi, cu certitudine. Sînt unele posturi care mai suferă şi altele unde se simte nevoia unor dubluri. Nu vor fi transferuri neapărat spectaculoase ca nume al jucătorilor, dar vor fi aduşi fotbalişti care să fie utili echipei.

Reporter: Despre Alin Artimon ce ne puteţi spune?
Chivorchian: Artimon face parte din pleiada noului val de tehnicieni tineri care au un cuvînt de spus în fotbalul românesc. Este foarte talentat şi dornic de afirmare. Nu trebuie uitat că a jucat atîta vreme la Timişoara, iar Poli nu prea are mari secrete pentru el.

Reporter: Poli a avut mulţi antrenori cu nume care au eşuat la Timişoara.
Chivorchian: Poate chiar ăsta să fie secretul reuşitelor lui Artimon. Aici au sosit tehnicieni, nu numai cu nume, dar şi de o valoare incontestabilă, însă faptul că nu cunoşteau sensibilităţile Timişoarei a constituit un obstacol de netrecut. Pe Bega este o emulaţie continuă.

Reporter: în momentul de faţă, credeţi că Politehnica este pregătită să lupte de la egal la egal cu forţele bucureştene, nu doar pe parcursul unui meci, ci de-a lungul întregii stagiuni?
Chivorchian: Cred că da. Provincia are nevoie de o echipă care să întrerupă supremaţia Capitalei. De ce n-ar fi Poli? Pentru că aici sînt îndeplinite cam toate condiţiile pentru adevărata performanţă. Domnul Iancu a investit şi investeşte în continuare, lotul este unul omogen valoric, iar public precum cel timişorean nu cred că poate fi găsit pe un alt stadion din România.

Reporter: Să înţelegem că în sezonul următor v-aţi propus să atacaţi titlul?
Chivorchian: Ar fi o consecinţă logică a unei eventuale participări într-o competiţie europeană. Probabil că aşa va fi şi vom ataca titlul. Dar, nu trebuie uitat că paşii se fac unul cîte unul.

Reporter: în final, ne puteţi spune de ce aţi ales Timişoara?
Chivorchian: Poate fi o încununare a carierei mele de conducător de club. Pentru Gheorghe Chivorchian ar conta foarte mult.

 

 

Citeste mai multe!