Instructor de fitness – între pasiune şi carieră. Cum să construiești o carieră de succes și plină de satisfacții în fitness!

A fi pasionat de fitness și de a trăi stilul de viață potrivit este o realizare uimitoare. Pentru unii oameni, totuși, nu este suficient! Dacă doriți să luați această pasiune la nivelul următor și să îi ajutați pe ceilalți să se potrivească, vă recomandăm să deveniți un antrenor personal și să transformați ceea ce vă place într-o carieră cu normă întreagă.

Viața ca instructor personal certificat nu numai că îndeplinește, ci are un potențial mare de creștere. Antrenorii personali au ore flexibile, fac ceea ce iubesc și ajută persoanele să-și atingă obiectivele de fitness și să simtă cele mai bune rezultate.

Odată ce ați luat decizia de a continua o carieră în fitness, rețineți că trebuie să investiți o cantitate suficientă de timp și bani pentru a avea succes, așa cum este adevărat cu cele mai multe lucruri din viață. Clienții doresc să lucreze cu antrenori personali care au cunoștințe și experiență în domeniul lor, deci este foarte important să se ia măsurile necesare pentru obținerea certificării.

O carieră în fitness poate fi foarte plină de satisfacții. Începeți prin a învăța elementele de bază, dar știți că succesul necesită mai mult. Dacă într-adevăr veți reuși, atunci trebuie să fiți dispuși să mergeți dincolo și mai departe. Certificarea reprezintă fundamentul pentru carieră pe termen lung.

Pentru a fi un antrenor de fitness, trebuie mai întâi să fiți în formă fizică. Trebuie să serviți ca model pentru clienții dvs. Indiferent dacă doriți să lucrați ca un antrenor personal sau să instruiți elevii în clase de grup, este o idee bună să obțineți certificarea profesională. Aceasta indică faptul că aveți abilitățile necesare pentru a lucra în această ocupație. Mulți, dar nu toți angajatorii au nevoie de acest certificat, dar veți fi un candidat mai competitiv, dacă îl aveți. Ar trebui să aveți mare grijă în alegerea organizației de unde să obțineți certificarea.

Ce abilități aveți nevoie pentru a reuși în această carieră?

Pe lângă educația și certificarea dvs., aveți nevoie de anumite abilități sau de calități personale, pentru a reuși ca antrenor de fitness. Acestea sunt cele mai importante:

 • Abilități de serviciu pentru clienți: Unul dintre obiectivele dvs. de instructor de fitness este să înțelegeți nevoile clienților și să le satisfaceți.
 • Abilități de instruire: Veți fi responsabil pentru a vă asigura că clienții dvs. știu să exercite și să utilizeze corect echipamentul. Veți face acest lucru prin explicarea și demonstrarea cu atenție a tehnicilor adecvate.
 • Abilitatea de a motiva alții: Mulți oameni fac exerciții fizice, nu pentru că le place, ci pentru că au nevoie. Capacitatea dvs. de a le motiva va ajuta experiența să devină mai plăcută.
 • Abilități active de ascultare: Fiind adaptate în ceea ce vă spun clienții, vă veți ajuta să înțelegeți și să vă îndepliniți nevoile.
 • Abilități verbale de comunicare: abilitatea de a transmite cu claritate informații și instrucțiuni clienților este esențial.

Roluri şi responsabilităţi

 • Personalizați programele de antrenament pentru persoane și grupuri
 • Motivați clienții
 • Monitorizați progresul clienților și oferiți feedback atunci când este necesar
 • Demonstrați utilizarea corectă a echipamentelor și tehnicilor
 • Menținerea siguranței clienților
 • Administrați primul ajutor de urgență
 • Oferiți sfaturi despre nutriție

Urmează cursurile de instructor de fitness

Aceste cursuri vă permit să vă dezvoltați cariera în domeniul fitness, lărgind abilitățile cu un domeniu mai specializat, permițându-vă să vă construiți portofoliul și să învățați lucruri noi. Puteți alege dintr-o gamă de cursuri și zone de interes aici.

Deci dacă eşti pasionat de sport, fitness sau de un stil de viaţa sănătos sau să ajungi să antrenezi şi să faci din asta un business profitabil, poţi începe prin a te înscrie la cursurile unei şcoli de fitness.

Asociația Succes în Educație și Sport – ASES organizează în prezent curs de instructor de fitness autorizat. Aici vei învăţa cum funcţionează corpul uman, cum să creezi un antrenament, care sunt bazele nutriţiei, cum să atragi client noi şi să îi menţii pe aceia pe care îi ai folosind unelte şi tehnici noi de antrenament. Cursul este autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației prin Autoritatea Națională pentru Calificări. Acest curs vă dă posibilitatea să lucrați legal ca și instructor de fitness, atât în România cât și în străinătate.

Dacă vrei să afli mai multe detalii intra pe linkul următor şi fă primul pas pentru cariera ta în fitness —–>>>> https://asociatiasucces.ro/curs-de-instructor-fitness/ sau viteaza pagina de Facebook a Asociației Succes în Educație și Sport pentru a fi la curent cu cele mai noi informaţii despre cursuri (https://www.facebook.com/asociatiasucces/)

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...