Inceput promitator

Carlos Dunga (foto) nu a pierdut nici o partidă în cele şase luni de cînd a preluat naţionala Braziliei

“Cu toţii am privit neîncrezători numirea lui Dunga în luna iulie. Pentru mine a fost o surpriză pozitivă pînă acum. A reuşit să-şi impună metodele de lucru şi a demonstrat calităţi de lider înnăscut”
, a spus Murici Ramalho despre Carlos Dunga. Această declaraţie, venită din partea unuia dintre cei mai respectaţi antrenori din Brazilia, a fost un vot de încredere pentru fostul căpitan al Selecao.

Dar se pare că Dunga nu mai are nevoie de astfel de ajutoare. A absolvit fără probleme primele şase examene susţinute la pupitrul selecţionatei auri-verde. După o remiză în faţa Norvegiei au urmat cinci victorii consecutive: o pedeapsă în stil forfait aplicată eternei rivale, Argentina, urmată de succese în faţa Ţării Galilor, Kuweitului, Ecuadorului şi Elveţiei. Practic, Dunga are cele mai bune rezultate dintre antrenorii din noul val. Roberto Donadoni (43 de ani) a cîştigat doar două partide dintre cele şase disputate de naţionala Italiei.

Steve McClaren a reuşit doar trei din şase, în timp ce Joachim Löw (46 de ani) a contabilizat, la fel ca Dunga, cinci victorii şi o remiză. Carlos Alberto Parreira, predecesorul lui Dunga, realizase un bilanţ de două victorii, trei egaluri şi o înfrîngere. Felipe Scolari, campionul mondial din 2002, cîştigase trei partide şi terminase alte trei la egalitate. Emerson Leao şi Wanderley Luxemburgo au pierdut ambii în cel de-al patrulea meci. Ultimul antrenor brazilian care nu a pierdut în primele şase partide se numeşte Mario Zagallo. Atunci Dunga era căpitanul echipei.

Concepţie germană

Acest bilanţ este cu atît mai impresionant cu cît a fost obţinut printr-o remaniere completă a lotului. Misiunea tînărului antrenor, după eşecul Braziliei de la Cupa Mondială, a fost următoarea: reconstrucţie şi întoarcere la succese.

Continuarea in Sport Magazin powered by kicker numarul 48, care apare pe piata incepand de luni, 15 ianuarie.

Stiri recente

Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold, scor 28-27, în turul sferturilor European League, la handbal masculin

Dinamo Bucureşti a învins, acasă, echipa daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale European...