Inaugurarea arenei „Ion Oblemeco”, în topul audienţelor

Peste jumătate de milion de telespectatori au urmărit partida amicală dintre Universitatea Craiova şi Slavia Praga, la TVR 1.

Amicalul cu care oltenii din Bănie au inaugurat noua arenă „Ion Oblemeco” a adus TVR în Top 5 cele mai vizionate televiziuni. Partida Universitatea Craiova – Slavia Praga a fost transmisă, vineri, 10 noiembrie, în direct şi în exclusivitate, pe TVR 1 şi TVR Craiova.

Meciul dintre Universitatea Craiova şi Slavia Praga, a poziţionat TVR 1 pe locul 4 în topul audienţelor, la nivel naţional şi urban şi 5, pe target comercial. Peste jumătate de milion de telespectatori au urmărit partida amicală disputată de Universitatea Craiova în compania campioanei Cehiei, chiar dacă oltenii au piedut cu 4 la 0.

Astfel, la nivel naţional, în minutul de aur (20.54), 761.000 de telespectatori vizionau Universitatea Craiova – Slavia Praga, pe TVR 1, în timp ce, pe durata întregului meci -20.13 – 22.05 –, postul a fost urmărit de 530.000 de telespectatori, înregistrând o audienţă medie de 2,9% şi o cotă de piaţă de 6,1%.

În mediul urban, postul public s-a menţinut poziţia a 4-a, atât la nivel general – cu un rating mediu de 2,6% şi un share de 5,5% -, cât şi în rândul tinerilor cu vârsta peste 18 ani – 2,8% rtg şi 5,8% share. Pe target-ul comercial, primul meci de pe noua arenă „Ion Oblemeco” a plasat TVR 1 pe locul 5, cu o audienţă de 1,6% şi o cotă de piaţă de 4,2%.

Înaintea confruntării dintre cele două echipe, TVR 1 a transmis, în direct de la Craiova, de la ora 18.00, o ediţie specială moderată de Costin Deşliu, urmată de spectacolul de inaugurare. Evenimentul la care au participat numeroşi artişti şi foşti jucători, glorii ale fotbalului oltean, cei care au scris istorie pe „Ion Oblemenco”, a înregistrat o audienţă medie de 1,4% la nivel naţional, pentru ca, în aşteptarea meciului de inaugurare, cu câteva minute înainte de începerea partidei, TVR 1 să fie urmărit de 628.000 de telespectatori, în minutul de aur (19.59) – 3,5% share şi 7,1% share.

Televiziunea Română este alături de iubitorii sportului şi face toate eforturile pentru a transmite cât mai multe competiţii şi evenimente sportive. Săptămânal, telespectatorii pot urmări meciuri de handbal din competiţia internă, pe TVR 2 şi TVR HD, iar la acesta din urmă şi alte competiţii, precum: baschet, culturism, dans sportiv, volei etc. De asemenea, la începutul anului viitor, TVR va transmiste Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

@foto: site Universitatea Craiova