Iată ce cadou le-a pregătit RTP, jucătorilor de tenis din România în luna decembrie!

Iubitorii tenisului de câmp din România, au şansa să încheie anul cum nu se poate mai bine: jucând tenis la mijlocul lui decembrie în cadrul circuitului RTP, singurul din ţară care oferă premii şi puncte tuturor participanţilor, chiar şi celor care pierd în primul tur, informează Recent News.

În luna decembrie, RTP le-a pregătit o mare surpriză jucătorilor de tenis: două turnee, unul de categorie RTP pentru debutanţi şi începători şi altul de categorie RTP 100 pentru jucători cu experienţă mai mare în tenisul de câmp.

Turneul RTP 100 se va desfăşura pe data de 16 decembrie, de la ora 10,00, cu minim 26 de participanţi la simplu masculin şi minim 16 la simplu feminin. Taxa de participare este de 100 lei şi se achită chas la Sediul din Piaţa Unirii, sau prin transfer bancar până cel târziu 5 decembrie. La acest turneu pot participa jucătorii cu experienţă, cu sau fără clasament RTP.

Turneul RTP 50 se va desfăşura pe 17 decembrie, de la ora 10,00, cu minim 32 de jucători la simplu masculin şi minim 24 la simplu feminin. Taxa de participare este de 60 lei şi se achită chas la Sediul din Piaţa Unirii, sau prin transfer bancar până cel târziu 5 decembrie. La acest turneu pot participa jucători debutanţi sau începători, cu sau fără clasament RTP.

Proba de dublu masculin se poate organiza cu minim opt perechi, la fel şi la dublu feminin şi dublu mixt.

Înscrierea se face prin email la adresa office@tenispremium.ro , până cel târziu pe 5 decembrie 2017.

RTP a modificat sistemul de joc pentru ca participanţii să joace mai mult tenis

Atât la RTP 100 cât şi la RTP 50, se va juca în baza sistemului ATP introdus la turneul Next Gen. Mai exact, partidele se vor juca în sistem game, fără avantaj, două seturi, până la punctul 4, un set se poate încheia cu 4-0, 4-1, 4-2 sau 4-3. În caz de egalitate la 3-3, se joacă un game decisiv. În caz de egalitate la seturi, setul decisiv se va juca în sistem super – tie break.

În primul tur, jucătorii primesc pentru meci, un prosop, o sticlă de apă Aqua de 0,5 litri, o banană şi un baton lion. Iar în optimi, sferturi, semifinale şi finală, jucătorii primesc pentru fiecare meci, o sticlă de apă Aqua de 0,5 litri, o banană şi un baton lion. RTP asigură arbitru de scaun pentru fiecare meci şi mingi noi la fiecare turneu organizat.

Învingătorii pleacă acasă cu trofeul turneului, premiu în bani, premiu de la sponsori dar şi cu 100 puncte RTP la turneul RTP 100 şi 50 puncte RTP la turneul RTP 50.

Toţi cei care doresc să participe la unul din cele două turnee organizate în decembrie, trebuie să îşi creeze profil pe site-ul oficial RTP. Înscrierea pe site este gratuită, întrucât nu se percepe taxă de membru şi nici taxă de teren.

Aşdar ai toate motivele să participi la cel mai bine organizat turneu din ţară, destinat jucătorilor amatori de tenis. Încheie anul în paşi de tenis!

(de Teodor Chiriac)

Stiri recente

Acțiunea “Mingi pentru suporteri” Alexandrion Group, la FC Hermannstadt – Politehnica Iaşi

Acțiunea "Mingi pentru suporteri" cu ajutorul jucatorilor care au oferit mingi cu logo-ul Alexandrion Group celor din tribune a...