Halep, scosă de pe lista de la US Open 2023, din cauza suspendării provizorii

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj de anul trecut, a fost scoasă de pe lista participantelor la ediţia din acest an a turneului US Open.

Asociaţia Americană de Tenis a precizat că Halep, dublă campioană de Grand Slam şi fostă număr 1 WTA, “a fost retrasă automat” în momentul în care a avut loc tragerea la sorţi a calificărilor de la acest turneu.

Locul lui Halep pe tabloul principal al turneului feminin de simplu de la Flushing Meadows a fost luat de americanca Taylor Townsend.

În timpul unei suspendări provizorii, o sportivă nu este eligibilă pentru a concura sau a participa la niciun eveniment omologat.

Halep a fost depistată pozitiv la US Open, anul trecut, cu substanţa interzisă Roxadustat, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis.

Halep a fost acuzată de o a doua încălcare a regulilor privind dopajul în luna mai, fiind acuzată de nereguli în paşaportul său biologic.

Ea a fost cap de serie numărul 7 la New York în 2022 şi a pierdut în primul tur în faţa sportivei ucrainene Daria Snigur.

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...