Germania – Polonia este finala mare a Mondialului masculin

Selecţionata de handbal masculin a Poloniei, marea surpriză a Mondialului din 2007, s-a calificat în finala mare a competiţiei după ce a trecut în semifinale de Danemarca, 36-33, după un alt joc ce a necesitat două serii de prelungiri de câte 10 minute.

Cu uriaşii Michal Jurecki, Karol Bielecki şi Zbigniew Kwiatkowski, în prim plan, Polonia a dominat mai mult meciul cu Danemarca însă nici una dintre echipe nu a reuşit să se distanţeze decisiv până spre finalul celei de-a patra reprize de cinci minute de prelungiri când polonezii au profitat din plin de oboseala psihică a danezilor şi şi-au adjudecat victoria.

Danemarca nu a mai rezistat, efortul fizic depus la acest turneu final şi mai ales în sfertul cu Islanda, câştigat după prelungiri, s-a resimţit mai ales în plan mental şi în momentele cheie ale disputei cu Polonia din semifinale.

Astfel, sâmbătă, la Koln, de la ora 15.00, Spania şi Islanda vor juca pentru locul şapte, de la ora 17.30, Rusia şi Croaţia vor juca pentru locul cinci, iar duminică, tot la Koln, de la ora 15.00, Franţa şi Danemarca se vor întâlni pentru medaliile de bronz în timp ce marea finală, partida dintre Germania şi Polonia, se va juca de la ora 17.30.

Polonia a învins cu 27-25 Germania în prima fază a grupelor iar Croaţia a învins cu 32-27 Rusia în prima fază a grupelor.

Amos News 

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...