FRANTA – ROMANIA/ Cocosul cu 23 de capete

Găini bicefale s-au mai văzut şi în România, dar “Cocoşul” cu 23 de capete este creaţia lui Raymond Domenech. Atâţia jucători a convocat francezul pentru dubla capitală cu România (sâmbătă, 22:00) şi Serbia (miercuri, 9 septembrie, 22:00). Marele absent este Patrick Vieira, nepus la punct cu pregătirea fizică, dar Ribery, alt jucător cu probleme medicale, a prins lotul. Altă veste proastă pentru Răzvan Lucescu: revine Thierry Henry!

Portari

Cedric CARRASSO (Bordeaux)

Portarul de 27 de ani pare a treia opţiune a lui Domenech, chiar dacă acesta este cunoscut pentru deciziile sale imprevizibile.

Hugo LLORIS (Olympique Lyon) Goalkeeper-ul lui OL a apărat şi în cel mai recent meci, din Feroe, ceea ce îl face favorit la postul de titular cu România.

Stève MANDANDA (Olympique Marseille) Cel mai experimentat portar al Franţei. La 24 de ani, are zece selecţii, însă pare să fi pierdut lupta pentru titularizare cu Lloris.

Fundaşi

Eric ABIDAL (FC Barcelona) Campionul Europei cu Barca este capabil să acopere atât stânga cât şi centrul apărării “Les Bleus”. Are 42 de selecţii la 29 de ani.

GaÔl CLICHY (Arsenal) “Tunarul” de 24 de ani revine în naţională, unde a strâns doar două selecţii, recomandat de forma sa din Premier League.

Julien ESCUDE (FC Sevilla) Fundaş central cu care ne vom reîntâlni la meciurile Unirii Urziceni din Liga Campionilor. A fost integralist în Insulele Feroe.

Patrice EVRA (Manchester United) Un obişnuit al naţionalei Franţei, Evra a fost prezent pe teren şi la Constanţa, punând umărul la revenirea senzaţională a “cocoşilor”.

Rod FANNI (Rennes) Fundaşul dreapta nu spune mare lucru prin nume, dar Domenech îl cunoaşte bine din perioada când antrena tineretul Franţei.

William GALLAS (Arsenal) Un veteran al “Cocoşului galic”, pentru care evoluează din 2002. Stoperul de 32 de ani va fi în mod normal titular, sâmbătă.

Bakary SAGNA (Arsenal) Fundaşul dreapta de 26 de ani a prins rădăcini la naţională. Titular în toate cele şase partide din preliminarii.

Sebastien SQUILLACI (FC Sevilla) Alt “spaniol” de al cărui nume vom mai auzi în această toamnă. O rezervă care poate fi totuşi surpriza lui Domenech.

Mijlocaşi

Abou DIABY (Arsenal) Omul care promite să îl facă uitat pe Patrick Vieira. Polivalenţa sa este o calitate apreciată de către selecţionerul Franţei.

Alou DIARRA (Bordeaux) Bordelezul are 20 de selecţii la 28 de ani, dar a fost ţinut pe bancă în Feroe, la ultima repetiţie dinaintea meciului cu România.

Lassana DIARRA (Real Madrid) Considerat ” urmaşul lui Claude Makelele” pe postul de mijlocaş defensiv, Diarra va fi unul dintre adversarii noştri cel mai arţăgoşi.

Yoann GOURCUFF (Bordeaux) Golul său egalizator de la Constanţa este o prezentare suficientă pentru tânărul care a avut un start excelent de sezon în Ligue 1.

Florent MALOUDA (Chelsea) Cursele fotbalistului de pe “Stamford Bridge” sunt de notorietate, astfel că fundaşii români trebuie să fie ţină pasul cu Malouda.

Jeremy TOULALAN (Olympique Lyon) Truditorul din ariergarda Franţei. Jeremy a fost titular împotriva României atât la Euro 2008, cât şi în turul de la Constanţa.

Atacanţi

Nicolas ANELKA (Chelsea) Vârful trecut pe la toate echipele (mari) posibile este utilizat cu obstinaţie de Domenech. Cu cine va colabora însă în atac?

Karim BENZEMA (Real Madrid) A fost urmărit recent de selecţioner pe “Santiago Bernabeu”. Greu de crezut totuşi că va juca din primul minut cu România.

Andre-Pierre GIGNAC (Toulouse) A adus trei puncte importante Franţei în cea mai recentă partidă din preliminarii, disputată în Feroe. Va primi o şansă şi sâmbătă.

Thierry HENRY (Barcelona) “Titi” revine după ce a trecut peste problemele la tendon. Experienţa sa îl recomandă ca titular contra naţionalei noastre.

Loïc REMY (OGC Nice) Are numai 22 de ani şi o singură selecţie la activ, pe 2 iunie cu Nigeria. Poate fi “bomba” la care nu se aşteaptă nimeni.

Franck RIBERY (Bayern Munchen) Deşi revenit la lot, virtuozul francezilor nu duce încă 90 de minute, aşa că rolul său la Saint-Denis ţine de strategia gazdelor.

Stiri recente

Acțiunea “Mingi pentru suporteri” Alexandrion Group, la FC Hermannstadt – Politehnica Iaşi

Acțiunea "Mingi pentru suporteri" cu ajutorul jucatorilor care au oferit mingi cu logo-ul Alexandrion Group celor din tribune a...